diskussioner

Konsekvenserna efter avlägsnande av gallblåsan följer inte bara matens näringsnormer och begränsande fysisk ansträngning, men också i stor sannolikhet för utvecklingen av postoperativa inflammatoriska processer.

Vad kan hända efter operationen?

Varje kirurgiskt ingripande, även framgångsrikt, utan komplikationer i återhämtningsperioden, har alltid på ett eller annat sätt påverka organismernas tillstånd som helhet. De möjliga följderna av operation för att avlägsna gallblåsan är som följer:

  • Det finns ett behov av att följa en viss livsstil och näring.
  • ökar risken för att utveckla sjukdomar som direkt eller indirekt associeras med föregående operation
  • ökar sannolikheten för inflammatoriska processer i matsmältningsorganens organ;
  • det finns problem med välbefinnande.

Efter en framgångsrik operation och strikt överensstämmelse med alla recept från den behandlande läkaren sker rehabilitering av patienten snabbt och åtföljs inte av några komplikationer. Allting i kroppen är emellertid sammankopplat och kirurgiskt ingripande för att avlägsna gallblåsan är ganska kapabel att förvärra och upptäcka inflammatoriska processer och sjukdomar som redan finns i kroppen.

Hur förändras matsmältningen efter operationen?

Efter kirurgisk avlägsnande av gallblåsan måste patientens kropp omstrukturera, eftersom reservoaren för gallackumulering försvinner. För att kompensera för organförlusten börjar processen med att öka gallgången i volym.

Med en normalt fungerande blåsan är gallerdiameterns diameter från en till en och en halv millimeter, men efter att organet har tagits bort, cirka 6-10 dagar efter ingreppet, når storlekarna 2,8-3,2 mm. I framtiden fortsätter kanalerna att expandera och ett år efter att bubblan har tagits upp nås 10-15 mm. Denna process är oundviklig, eftersom människokroppen behöver en reservoar för att lagra gallan, och i detta fall tar kanalerna en sådan funktion.

Varför är det negativa konsekvenser?

Gallblåsan i kroppen utför deponeringsfunktionen, det vill säga ackumulerar gallan och släpper ut den när mat levereras. Efter avlägsnandet av kroppen stör matsmältningsförfarandena, volymen utsöndrad gall, som är nödvändig för nedbrytning av fetter från mat, minskningar. Därför, efter att ha ätit feta eller stekta livsmedel, uppstår illamående, kräkningar, vätska, oljiga avföring förekommer.

Gallan som gick in i blåsan ackumulerade inte bara i en viss volym utan också på grund av vattenabsorptionen, det förvärvade en viss koncentration som var nödvändig för snabb nedbrytning av mat. Efter kolecystektomi försvinner koncentration och ackumulativa funktioner. Mot denna bakgrund utvecklas postcholecystectomy syndromet, eftersom den cykliska karaktären hos gallflödet försvinner och det strömmar fritt från levern till matsmältningssystemet.

På grund av minskningen av gallsyrautsöndringen minskar de baktericidala egenskaperna hos gallan, vilket kan leda till tillväxten av patogen mikroflora och tarmdysbios. Med utvecklingen av gallinsufficiens ökar koncentrationen av giftiga gallsyror, vilket negativt påverkar det allmänna hälsotillståndet och patientens hälsotillstånd.

Tyvärr finns det inget entydigt svar på frågan - gallblåsan avlägsnades, vad kan konsekvenserna vara? Ingen av den behandlande läkaren kommer att kunna ge en korrekt förutsägelse och garantera att komplikationer saknas efter ingreppet. Även användningen av minimalt invasiva laparoskopiska tekniker tillåter dig inte alltid att undvika negativa konsekvenser. Slutresultatet av behandlingen påverkas av många faktorer - patientens ålder och allmänna hälsa, förekomst av samtidiga sjukdomar och andra individuella egenskaper.

En viktig roll i den framgångsrika rehabiliteringen spelar en noggrann inställning till sin egen hälsa och genomförandet av alla rekommendationer om anpassning av livsstil och efterlevnad av en speciell diet. Även om operationen lyckades kan de negativa konsekvenserna inte undvikas om patienten återvänder till dåliga vanor och ohälsosamma dieter.

Eventuella komplikationer

I vissa fall provar en ökning av kanaler vissa problem som orsakar följande komplikationer:

  • kolangit, det vill säga - inflammation i gallgångarna;
  • bildandet av cystor i koledokusens vävnader, vilket leder till neurotisk expansion av gallrarna i gallvägen, intercellulära rupturer, ärrbildning, blödning och andra patologier;
  • kränkningar av gallflödet, gallhögt blodtryck - förekommer ofta när det finns en skillnad mellan kanalernas funktionella förmåga och volymen av inkommande gallan;
  • funktionella störningar i själva kanalernas veck och patologier
  • kolestas, det vill säga - stagnation av gallervätska i kanalerna;
  • bildandet av stenar och sand i leverkanalerna.

Dessutom förvärrar borttagandet av ett organ ofta alla vilande kroniska sjukdomar som finns i kroppen. Under rehabiliteringsperioden spenderas de flesta av de interna resurserna och krafterna för att hantera avsaknaden av en viktig kropp och anpassa sig till de nya förutsättningarna. Immunsystemet försvagas och dess resurser räcker inte för att bekämpa de gamla såren.

Det är därför som patienten har gastrit, peptisk sårsjukdom i återhämtningsperioden, det finns störningar i levern eller bukspottkörteln, med vilken det avlägsna organet utgjorde ett enda system. Mot bakgrund av en försvagad immunitet förklarar andra sjukdomar (kardiovaskulära, andningsorganen, nervsystemet) som inte har något direkt samband med att blåsan avlägsnas.

De direkta följderna av cholecystektomi kirurgi inkluderar leversjukdom. Enligt statistiken utvecklar nästan hälften av patienterna fett hepatos under de första två åren efter operationen, vilket i sin tur provar ett antal inflammatoriska processer i andra organ.

Vilka problem uppstår oftast?

Patienter som genomgår operation för att avlägsna gallblåsan måste oftare hantera sådana problem:

  • inflammatoriska processer och leversjukdom;
  • bröstcancer
  • hudsjukdomar (klåda, eksem, utslag);
  • dyspeptiska symptom, det vill säga störningar i matsmältningssystemet (smärta i höger sida, diarré eller förstoppning, kräkningar, mataversion, uppblåsthet, flatulens);
  • förändringar i tarmarnas funktionalitet, vilket leder till utveckling av duodenit, reflux gastrit, kolit och ett antal andra patologier.

Det är helt omöjligt att förhindra utvecklingen och uppkomsten av några sjukdomar, men för att minimera denna sannolikhet är ganska realistisk, behöver du bara följa alla recept och rekommendationer från läkaren som är involverad i behandlingen.

Symtom på komplikationer

När det gäller symtomen på att utveckla komplikationer är det i de inledande stadierna samma och innefattar följande känslor:

  • smärta i överkroppen;
  • nagande smärta under revbenen, med inverkan på baksidan och under axelbladet;
  • skarpt framträdande och så kraftigt slutande kolik i leverområdet;
  • illamående och ihållande bitterhet i munnen;
  • en stark märklig lukt av urin och en förändring i sin färg, ner till en mörk tegelskugga;
  • abdominal distention, gasproduktion;
  • hudens yellowness och ögonens vita ögon;
  • Utseendet av påsar under ögonen.

Alla ovanstående symptom indikerar att kroppen börjar en inflammatorisk process i samband med utvecklingen av postoperativa komplikationer. I det här fallet är det inte nödvändigt att dra ut tid, du måste genast söka medicinsk hjälp.

Hur man behandlar effekterna av gallblåsor borttagning?

Eventuella terapeutiska åtgärder beror på arten av den inflammatoriska processen och typen av sjukdom, förvärrad på dess bakgrund. Men det finns också en lista över droger som ordineras av läkare för att rehabiliteringsprocessen ska bli framgångsrik. Sådana läkemedel är nödvändiga för normalisering av processer i samband med reservationen och utflödet av gallan och förebyggandet av eventuella komplikationer.

Under rehabiliteringsperioden ordineras patienterna följande läkemedel för att lindra postkollecystektomi syndrom:

  • antispasmodik Drotaverin, No-Shpa, Mebeverin, Pirenzepin lindrar smärtssyndrom och förbättrar mag-tarmkanalen förutom avkoppling av Oddis spasmodiska sfinkter;
  • matsmältningsenzymer Festal, Creon, Panzinorm Forte, Pangrol, normaliserar matsmältningsförfaranden och stöder bukspottkörteln.
  • Gepabene, Essentiale Forte - universalläkemedel som kombinerar antiinflammatoriska och helande egenskaper. Dessa är hepatoprotektorer som bidrar till återställandet av skadade leverceller, normaliserar gallsyrans produktion och andra organfunktioner.

Med utvecklingen av holografisk diarré är antimikrobiella och antidiarrhealmedel förskrivna till patienten och i fall av förstoppning, Prokinetics Domperidone, Metoclopramid.

Efter kolecystektomi kvarstår risken för återbildning av stenar i gallkanalen, eftersom sammansättningen av gallan som produceras inte förändras. För att förhindra återfall av kolelithiasis ordineras patienterna ursodeoxikolsyrapreparat (Ursosan, Ursofalk, Hepatosan) samt läkemedel som innehåller gallsyror och stimulerar produktionen (Allohol, Holenzyme, Liobil).

För att eliminera halsbränna och obehag orsakad av ökad koncentration av magsaften, föreskrivs patienten läkemedel som neutraliserar saltsyra (Omez, Omeprazol).

I händelse av komplikationer orsakade av patogena bakteriers penetration i tunntarmen och tolvfingertarmen, ordineras patienten en behandling av intestinala antiseptika och antibiotika, varefter det rekommenderas att dricka probiotika för att återställa balansen av fördelaktig mikroflora.

Livsstil efter borttagning av gallblåsa

Som de säger recensioner om konsekvenserna av gallblåsanavlägsnande är livsstil och rätt näring av avgörande betydelse under återhämtningsperioden. Efter att du har tagit bort orgeln kan du äta långt ifrån allt, och den behandlande läkaren kommer säkert att ge en detaljerad "dietary" påminnelse till patienten.

Förbjudna produkter:
  • alkohol, oavsett dess komponenter och styrka, det är lika omöjligt och whisky och hemlagad äppelcider;
  • kolsyrade drycker;
  • animaliska fetter;
  • fett kött och fisk;
  • feta såser, ketchups;
  • fermenterade mjölkprodukter och högmjölkdrycker
  • godis, konditorivaror, konfekt, choklad;
  • alla rätter och produkter som kan irritera slimhinnorna och påverka koncentrationen av galna enzymer - kryddor, kryddor, pickles, pickles, kryddiga rätter, rökt kött, svin
  • från kosten bör uteslutas grönsaker med grovfiber och innehållet i eteriska oljor - vitkål, rädisa, pepparrot, rädisa, pumpa, ropa, bulgarsk peppar, etc.;
  • baljväxter, svampar;
  • lök, vitlök, sorrel;
  • sura frukter och bär;
  • glass, eftersom kall mat stimulerar smalningen av gallgångarna.

Förutom mat och mat är det väldigt viktigt att hålla sig till matplanen, du borde äta i små portioner 6-8 gånger om dagen, i vissa fall rekommenderar läkare att dela upp matintaget 10-12 gånger.

Av stor vikt är maten och temperaturen på maten. Alla rätter måste serveras varma (inte varma eller kalla!). Efter avlägsnandet av gallorganet måste du äta mjuka livsmedel, idealisk - gröt, mosade soppor, mosade grönsaker eller frukter, neutrala i sina egenskaper, grytor.

Många patienter efter operationen går till barnmat. Fisk, kött och grönsakspuré från burkar motsvarar idealiskt alla förhållanden i en diet efter operation och innehåller alla vitaminer och näringsämnen som är nödvändiga för en organism. Krukor med barnmat diversifierar kosten mycket under återhämtningsperioden. I framtiden kan patienten gradvis flytta till användningen av välbekanta livsmedel.

Tillåtna produkter:
  • Gårdagens grå- eller rågbröd;
  • magre typer av kött och fisk i kokt, stuvad, bakad eller ångform;
  • välkokt spannmål från bovete, havregryn;
  • grönsaks- eller spannmålssoppa med leanbuljong;
  • proteinomeletter;
  • fermenterade mjölkdrycker (låg fetthalt eller låg fetthalt);
  • söta bär och frukter;
  • grönsakspuré eller stewed grönsaker;
  • vegetabilisk olja för påfyllning (i små mängder);
  • från sötsaker kan du använda en liten mängd naturlig marmelad, sylt, sylt, honung;
  • gröna och örtte, mineralvatten utan gas, torkade fruktkomponenter, fruktdrycker, rosenkrämbuljong är tillåtna.

Men samtidigt är det viktigt att flytta mer, att göra lätta gymnastiska övningar och härdningsprocedurer, för att göra långa promenader i friska luften. Med alla rekommendationer kommer läkaren säkert att bekanta patienten före urladdning, hjälpa dig att hitta rätt kost och ge en påminnelse med en detaljerad beskrivning av de tillåtna och förbjudna produkterna.

recensioner

Jag hade gallblåsan borttagen vid laparoskopisk metod, genom små punkteringar i bukhålan. Såren läkte snabbt, återhämtningen var framgångsrik, och inom några dagar efter operationen återvände jag hem. Under de första dagarna var jag glad att de konstanta smärtan i rätt hypokondrium och rygg, som plågade mig i ett halvt år, försvann. Men då började vissa svårigheter. Efter borttagning av gallblåsan krävs för att följa en strikt diet. Och jag ville så äta något sött eller högt i kalorier. Jag kunde inte motstå och åt en liten bit tårta med grädde på en fest. Därefter kände jag mig snart illamående, kräkningar öppnade och allvarlig svaghet och buksmärta uppträdde. Nu riskerar jag inte längre och strängt begränsar mig själv i kosten, jag använder bara tillåtna livsmedel. En sådan diet måste följa resten av sitt liv.

Jag togs till sjukhuset med en gallsten sjukdom attack. Smärtan var helvete och kunde inte ens röra sig, hon satt böjd över. En akut mageoperation gjordes, gallblåsan avlägsnades. Det återställdes hårt, suturen läka inte länge, det fanns komplikationer i levern. Jag var tvungen att genomgå en antibiotikabehandling och lämplig behandling. När jag blev urladdad uppstod frågan om näring eftersom många produkter helt enkelt är förbjudna och det var svårt att laga sig själv separat, och varje dag var det svårt att äta gröt och torr kyckling. Det var en väg ut. Jag började köpa barnmat i burkar - frukt, grönsaker och köttpuré. För mig var det det perfekta alternativet. Med tiden började hon äta den vanliga maten, undviker feta, kryddiga rätter och kryddor. Nu känner jag mig bra, jag följer rätt näring och har nästan glömt operationen.

Laparoskopisk cholecystektomi. Avlägsnande av gallblåsan med punkteringar - granskning

26 år och utan gall. Historien om min operation.

Hej alla! Idag kommer jag att berätta om hur min planerade laparoskopiska cholecystektomi gick.

I januari 2018 hittades en kalkyl 2 cm lång i min buk ultraljud i min gallblåsa. Denna smärta visade sig inte i körteln (gallblåsan), det enda som oroade mig för fruktansvärt var subkutan akne i ögonbrynsområdet när jag äter pizza, korv, snabbmat. Jag minskade intuitivt mina skadliga matintag, men till slut gick jag till dermatologer och kosmetologer länge i stället för att komma till minst en allmänläkare, men tiden kom när jag kom till gastroenterologen.

Trots den ganska stora storleken på stenen i zhp gav doktorn mig Ursofalk, och jag drack det exakt ett år + rekommendationstabell nr 5. Och så, efter alla januari semester redan i år gör jag igen ultraljud och. en räknare har vänt sig (nej, inte i eleganta shorts, a) i CONGLOMERATE - det här är en så stor ansamling av stenar. Och i slutändan gav de mig en hänvisning till en kirurg för att genomföra en planerad operation för att ta bort LP genom metoden för laparoskopi.

02/19/19 - fick ett hänskjutande för operation

03/05/19 - X dag

Således hade jag 2 veckor i lager för att utföra alla test och diagnostik.

3 dagar sprang genom sjukhusen, i slutändan - ett obligatoriskt möte med en terapeut som undertecknar slutsatsen att det inte finns några hinder för operationen.

Mina jim-sylt är en separat historia, de var mycket oroliga, men hon dricka inte valerianer) försökte stämma sig och självklart stödde hennes släktingar stöd.

Läkarna tillät en lätt middag på 6:00, men jag åt igen en burk yoghurt (jag ville inte särskilt äta av stress).

Mot kvällen kom anestesiologen och berättade för mig planen för morgondagens handlingar. Jag frågade också om sjukdomar, allergier och kirurgiska ingrepp. Jag hade kronisk cholecystit och pollinos.

Vid 20h gjordes en enema (som om en nyfödd ahah)

Vid 21h gav de hälften av fenosipam.

Det var möjligt att dricka vatten till 22:00, så jag följde denna regel. Gick till sängen väldigt tidigt, för Jag sov inte mycket dagen innan och tabletten började fungera.

Morgonen kom snabbt vid 6,15 jag vaknade, temperaturen mättes och antibiotikumet injicerades. Detta följdes av nästan 2 timmars väntan.

Vid 8.10 såg en sjuksköterska in och berättade för mig att jag var den första. Mina knän darrade och försökte lugna mig. Vi gick ut i korridoren, på mig: vita kompressionstrumpor i 1: a klassen, terryrock och underkläder.

De gick till operationsrummet på sina egna två fötter, korsade hissen med kirurgen. När vi kom till operationsstugan sa de att de skulle vara nakna och lämna strumpor. De överlämnade en engångs badrock, stövelkåpa och en keps. Och här går jag i vitt och blått till mitt bord.

Som Kristus knöt mig inte. Sträckte sin högra arm för anestesi, längs med kroppen. Jag satte mina ben under ett bord, tydligen för fixering, och kanske för bekvämligheten av läkare. En syrgasmask togs över mig, anestesi började göras, anestesiologens röst hördes: "Nu ska vi sova." Och det är allt. Jag kommer absolut inte ihåg någonting absolut! Jag kände inte eller kom ihåg hur jag togs tillbaka.

Jag vaknade upp från min moders röst, som ringde mig med namn. Jag blev förvånad, frågade hur mycket tid hade gått sedan jag ringde henne och sa att allt var sagt, gick jag för en operation. Det visade sig ungefär 1h 15 min.

Då var det svårt 2 timmar, under vilket det var förbjudet att somna, annars kommer andan att sluta och det är allt. Jag försökte så gott jag kunde, det var orealistiskt svårt, för jag ville sova hemskt.

Efter 2 timmar började jag känna mig mindre kraftfullt, men det skadade i bröstområdet och min röst var väldigt hes, satte mig ner som om jag skrek länge.

Låt mig visa dig vad jag såg efter att vakna:

Vi gjorde 3 punkteringar: naveln, den högra är mycket liten och längst omkring 2,5 cm över naveln - därifrån min bubbla borttagen.

Första frågan: Var är mina stenar? De tog mig inte med. Så började min tvådagars utredning (haha, jag kan inte gå utan incident).

Efter 4 timmar kom min kirurg in i församlingen, förklarade att den förtryckande känslan i bröstet är normen och allt kommer snart över. Jag bestämde mig för att ta några sippor av vatten före slutet av dagen, och min törst var overklig. Som förklarat kan vatten orsaka ursäkt, kräkningar av gallan.

Hon frågade kirurgen om stenarna, svarade att de var från hans assistent, kallade namnet och beskrev utseendet (jag tror jag hittar killen och tar "diamanterna"). Men den här dagen mötte jag tyvärr inte honom.

Mot kvällen kunde man sitta på sängkanten och stå upp, men snyggt, för litet syre nådde hjärnan.

Jag läste på Internet medan jag blev plågad av yrsel, vad ska jag göra andningsövningar, och det hjälpte mig! Övningar är enkla: du måste andas in i bröstet och andas 8-10 gånger flera tillvägagångssätt.

Temperaturen var 37,8, gjorde ketoprofen till nummen. Självklart togs stygnen, men som sådan var det ingen smärta.

Jag fick inte dränering, de fick höra att det inte behövdes (nästan alla patienter hade rör som sticker ut och levererar ytterligare obehag).

Nästa dag gick jag inte till frukost, för Det var fortfarande läskigt, bryggt kissel, drack varmt, känslan av hunger rullade.

Vid lunchtid växte jag djärvare, gick för en del soppa - pustovaya unsalted soppa med pasta.

Efter yoghurt-sur diet tycktes denna soppa bara overkligt välsmakande!

Jag började gå mer, jag tar emot gäster, jag läser, jag väntar när de skriver ut. Idag, 10 mars lovade vi att skriva ut imorgon den första arbetsdagen efter semestern. Gud förbjuder

Välbefinnande - i allmänhet i ordning. Temperaturen är strax över 37 dagar. Förband görs varannan dag. Det enda som stammar är att ligga stilla på ryggen och en ständig känsla av hunger.

Låt mig visa dig hur jag matades i sjukhusmatsalen. Jag säger genast att jag inte är en av dem som vänder näsan från sådan mat. Ja, allt är sockerfritt, allt är utan salt, men man måste anta att du fortfarande berövades ett helt organ, och alla dessa rätter är användbara för återhämtning.

Middag dagen efter operationen:

Laparoskopisk cholecystektomi. Avlägsnande av gallblåsan med punkteringar - granskning

Frank recension av borttagandet av gallblåsan. Detaljerad historia. Komplikationer och kamp med dem + foton och rekommendationer. LIV UPPDATERAT UPPDATERING SENERE TRE

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en recension om detta ämne. Men sjukdomar är oförutsägbara och kan inträffa nästan ur det blå. Aldrig ignorera din kropp, om något stör dig - gå till doktorn (gå till en bra läkare).

1. Vad är JCB?

2. Min historia om denna sjukdom, diagnos och behandlingsmetod.

3. Operation. Postoperativ återhämtning.

4. Ytterligare liv utan bubbla. Komplikationer. Sätt att kontrollera obehagliga stunder.

1. Vad är JCB?

Gallsten sjukdom (ICD) är en sjukdom där stenar bildar sig i gallblåsan eller i gallgångarna.

Det verkar som att medicinen redan har utvecklats, och här är några stenar. Tja, drick något och passera. Ja. Det var inte där. Men i allmänhet, var är de från mig? Jag är bara 27 år gammal.

Att provocera förekomsten av gallsten sjukdom kan:

  • övermålning, fastande, oregelbundna måltider;
  • stillasittande livsstil, särskilt stillasittande arbete;
  • graviditet;
  • tar hormonella preventivmedel
  • fetma;
  • biliär dyskinesi;
  • pankreasjukdomar

Det här är inte en fullständig lista med skäl. Den sanna orsaken kan endast identifieras av en behörig läkare, på grundval av test, anamnese och andra studier.

Ofta finns det fall där en person bor med stenar i årtionden, och de stör inte honom alls. Det beror på stenen / stenarnas struktur, form, storlek, sammansättning och placering.

Du kan spendera mycket tid på att beskriva sjukdomen själv, men jag tror att i en sökmotor finns det tillräckligt med vetenskapliga och reklamartiklar som beskriver alla detaljer i detta "djur".

2. Min historia av denna sjukdom, diagnos och behandlingsmetod.

På en "vacker" natt som lugnade min dotter som stönade sig från tandvård, krullade jag mig i tre dödsfall från smärta i magen. Temperaturen steg, jag skakades och korv fruktansvärt, minns omedelbart återkallandet från anestesi efter en kejsarsnitt. Det fanns massor av tankar i mitt huvud. Det viktigaste var att leva till morgon. Mannen var i nattskiftet och det var ingen att lämna sin dotter med. Drick spazmoletik och lägg i hopp om att allt kommer att passera. På morgonen gick det första till terapeuten.. utförde alla standardprocedurer och skickade mig till ultraljudet. Läkaren sa att det var troligen en bukspottkörtel. Uzi var normalt, förutom en avvikelse: en sten av 0,64 cm mobil.

Terapeuten skrev mig en kurs av behandling med pankreatit !! Jo, okej, jag lyssnade och gjorde mitt eget sätt (mitt dödliga misstag). Jag hittade hemma att min dotter hade en mycket hög temperatur på 39,5 och jag var inte längre upp till mig själv. (Barnläkare betalat, anlänt och omedelbart diagnostiserat ett enterovirus). Eftersom våra symtom var desamma beslutade jag omedelbart att min terapeut var fel (anständigt talande) och gjorde på mig själv, ammar min baby.

Stenen störde mig inte längre, jag bodde i ett helt år utan att tänka på det, med tanke på mig själv en av dem som har levt med dem alla sina liv och inte har ångat))) men förgäves.

Cirka ett år senare började jag igen i februari att sätta mig i form på sommaren. Diet, omslag, sport. här på den närmsta uppkomsten av kroppen från golvet (gungningspress), gingo jag. Den dåliga smärtan i mageområdet började igen... hon passerade inte antingen en timme eller en dag senare eller en månad senare.

Jag panikade och gick till ultraljudet. Stenen växte till 1,22 cm. Förändringar i levern, bukspottkörteln. (Doprygat)

Omedelbart passerade jag testen: biokemi, leverprov - allt gick av skalan och sa att du inte kunde fortsätta att ignorera din kropp.

Naturligtvis ryckte jag igenom hela Internet, läste forum, artiklar, recensioner. Jag besökte flera läkare och ytterligare ultraljud på annat håll. Alla utan tvekan skickade mig till operation.

Jag var tvungen att komma överens med denna tanke och inom 2 veckor samlade jag allt jag behövde.

Detta stadium kommer slutligen leda mig till operationsbordet:

  • Fastande / zazhory (stagnation av gallan)
  • Få en stor mängd hormoner för att rädda graviditeten
  • Postpartum komplikationer som påverkar hormoner
  • undernäring
  • Ignorera ultraljudets resultat (då kan en sten på 0,64 cm avlägsnas och förebyggande åtgärder vidtas)

3. Operation. Postoperativ återhämtning.

Eftersom de måttliga men obehagliga smärtan inte lämnade mig, inte för en dag, bestämdes det att inte fördröja. Jag var orolig över levern och bukspottkörteln.

Hon hittade den bästa (endast) betalda "kliniken" med bra recensioner, med anständiga förhållanden och gick till receptionen.

Anmälan till avdelningschefen. Efter att ha granskat mina dokument och standardundersökningen sa han att han inte kunde göra en operation. (bra fortfarande, han tjänar inte tillräckligt). Närmaste lämpliga datum var 28 mars. Han gav en lista över läkemedel (de kunde ha gett dem själva för sådana pengar), analyserade och skickade hem, för att förbereda.

Viktigast: Dag X!

03/27/2018 klockan 8.00 på morgonen var jag som en bajonett i väntrummet. Jag möttes av en snäll sjuksköterska, fick ett kort, genomförde en undersökning (vikt 56,5 vid tidpunkten för upptagandet), lagt till passdata, tog blod. Sedan gick jag till en annan byggnad för att ta Fluro.

Därefter gick jag till kaféet, gjorde min sista semester frukost och överlämnade till medicinsk personal till middag.

Min kammare visade sig vara dubbel (det var toppen av min glädje, eftersom det fanns alternativ för 4 och 5 sittplatser, oavsett hur mycket du betalar). I avdelningen repareras, renlighet, modern TV på väggen, sjunker... i allmänhet är allt mer eller mindre normalt. Anläggningarna på golvet delas. Det här är inte särskilt nöjda, men å andra sidan var toaletten i motsatta änden av korridoren väl motiverad att gå efter operationen och inte bara titta på tv)))

Hela dagen, dagen före, chattade vi med en granne god kvinna blev sane och vilade. På kvällen tog de laxerande piller... och sedan lät jag larmet. Tja, jag kan inte slappna av under sådana förhållanden... Hur kunde jag bli arg på mig själv att jag inte stannade hemma. Det var ju möjligt att komma på morgonen redo för någonting. I allmänhet kommer jag inte att beskriva alla mina erfarenheter om detta ämne. Alla hamnade bra.

På kvällen fick vi dricka vatten. Den sista måltiden var i lunch (tunn soppa utan kött med ett par små kakor).

De gav mig ett sovande piller för natten och jag glömde en söt dröm.

På morgonen varnade läkaren att du inte ens kan dricka en droppe vatten, skölj munnen maximalt, inte mer.

Då kom anestesiologen in, undersökte sjukdomen / allergierna etc.

På denna dag fanns en kö på 5! Man. Jag insåg att jag inte skulle drivas på snart, så jag distraherade så gott jag kunde. De krossade sin granne med en granne, spelade leksaker på en surfplatta, kommunicerade med sin man... Kort sagt, det var inte lätt.

03.28.2018 kl 12.02 kom en rullstol fram för mig. Närmare bestämt tog de en fungerande granne på en gurney, och jag stampade mina fötter i sexiga vita kompressionströjor in i operationssalen.

Jag går in i detta sterila rum, och det börjar korv, mina nerver passerar. Jag går till bordet med vadderade fötter. Jag klättrar på bordet, och de knyter mig som Kristus på Golgata. Tårar börjar hälla ner mitt ansikte i en hagel, jag försöker lugna mig, övertyga mig själv, men självmedlidenhet råder. Allt detta händer väldigt snabbt, men det verkar för mig evigheten.

Det tar ett ögonblick för mig, de förbinder ett dropp och jag känner en våg av rullande anestesi... och i det ögonblicket börjar jag skratta vildt! ))) Jag var så uppriktigt rolig att jag inte kunde lugna mig själv. Men... allt är mörkt. Jag gör det inte. (jag har kommit till mig själv, jag förstod vad döden var) Jag kände inte operationen, jag drömde inte någonting, jag vaknade bara av det faktum att jag inte kunde andas (som jag lärde mig senare tog de mig ur narkos och kontrollerade i mitt sinne Gör jag innan du tar bort endotrache-röret). Jag började panik, jag försökte andas, vild rädsla. Allt jag kommer ihåg Då vaknade jag i församlingen.

Öppnar mina ögon, jag var inte arg, jag såg inte en hallucination, jag kunde inte fokusera alls. Andning var obehagligt, svårt. Det är omöjligt att ta ett djupt andetag. Jag stängde av varje par minuter.

Det första jag kunde säga: telefonen. Jag ringde min man och sa att jag levde))) då frågade jag min granne hur hon var. Hon var redan som en raketstråle jämfört med mig.

Varje timme var jag vakenare, och på kvällen diskuterade vi redan detaljerna i mitt tillstånd med röster hes från intubation.

Ingen kräkades eller kände sig sjuk, men hade hosta. Att hosta gör ont väldigt är därför nödvändigt att begränsa det med all vår styrka, för att inte skada sömmarna.

Läkaren kom om ett par timmar, han sa att allt var framgångsrikt, att mina inre organ var i perfekt ordning.

För natten injicerades jag med smärtstillande medel och jag sov.

Vad kan jag säga. Smärtan var tolerabel. Jämför inte med smärtan hos kejsarsnittet. Jag prickade smärtstillaren i 4 dagar, men det är bara psykiskt. Det var möjligt att lida.

Det var en stark svaghet. Törst. Det var möjligt att dricka nästa dag till middag och en matsked. På 2: a dagen var det tillåtet att dricka yoghurt, inte surt, inte oljigt.

Sedan är soppen maldad med grönsaker etc., gradvis lägger till nya produkter, men allt i en strimlad form.

Jag släpptes från 2.04.2018.

Huset var svårt. De första 2 veckorna efter operationen kunde jag fortfarande inte gå. Det var smärtsamt att gå upp, böja ner... det var hemskt att gå på toaletten "för mycket".

Min smärta försvann omedelbart efter operationen. Jag glömde vad smärta från JCB är. Men. Från den tredje dagen efter operationen började jag vakna klockan 5 vid denna känsla. Jag hade smärta i magen som vid attacker. Från detta var jag rädd. Men doktorn försäkrade mig om att allt är bra, det är fortfarande ett sår, och det ger ont.

Han skrev mig ett dietnummer 5 i 6 månader, med smärta såpatalin.

Förbandet användes för exakt en månad, eftersom det blev väldigt varmt här, och det var omöjligt att gå in i det.

För den första månaden följde jag inte bara diet nr. 5, jag åt allt markerat, krossat, försökte lossa mitt matsmältningsorgan så mycket som möjligt.

Vikt på avlastningsdagen var 54 kg exakt. Totalt jag förlorade 2,5 kg. Inte så mycket. När jag började äta mer blev vikten 54,3-54,7 och så håller den sig. Specifikt, nu är vikten 53 kg, men detta beror på överflöd och variation av frukt och grönsaker.

4. Ytterligare liv utan bubbla. Komplikationer. Sätt att kontrollera obehagliga stunder.

4 månader har gått sedan operationen. Ärligt talat glömde jag nästan vad hon var, färska ärr och periodisk obehag påminner mig om det. Vad är det och hur manifesteras det? Jag kommer att beskriva i mina egna ord:

  1. Hud och muskulatur (ibland kliande ärr, obehag vid beröring av verksamhetsområdet, till exempel när mannen omfamnar eller klämmer hårt mot sig själv eller när dottern kryper på min mage);
  2. Gastrisk (om jag avviker från kosten eller äter någon felaktig produkt börjar det: illamående / halsbränna / bitterhet / smärta i magen).

Det är särskilt obehagligt när denna "morgon" smärta dyker upp. En enkel sipp av vatten eller en ostmassa hjälper till att bli av med smärta. Enkelt uttryckt måste du kasta något i magen, så att gallan som har ackumulerats över natten inte korroderar den. Det förstod jag inte omedelbart, först drick jag en såg, men då märkte jag att vattnet utan näsa avlägsnar dessa obehagliga känslor. Innan sängen dricker jag definitivt kefir eller yoghurt, äter stallost. Jag går aldrig till sängs med en tom mage, annars kan inte smärtan undvikas. Dessutom är det nödvändigt att ta periodiska probiotika, eftersom mikrofloran lider av ständigt flytande och dåligt koncentrerad galla.

Inga fler problem hittills (pah-pah-pah) nej.

Från den andra månaden har jag dragit min tvååriga dotter, hennes cykel, städat upp lägenheten och lagat mat... som vanligt.

Redan lyckades synda i kosten (betald för det) åt en shish kebab tre gånger, smutsa pivasika, brandy och ett glas vodka))) Sommar, så jag vill leva ett vanligt mänskligt liv. Men på dessa experiment slutade. Diet diet, försök. "..Med livet slutar inte imorgon..."

Den 28 oktober var det exakt sex månader efter laparaskopichesky cholecystektomi, jag ville genast skriva mina känslor, eftersom de hade förändrats avsevärt, men jag bestämde mig för att vänta lite mer.

Idag känner jag mig bra. Som om ingenting hade hänt. Mina smärtsymptom försvann på natten. Detta är den största glädjen. Eftersom denna smärta skrämde mig. Jag antar att stygnen skadar, på operationsplatsen, men inte extern men internt. Fortfarande dricker ZH från levern. Vem bryr sig, på internet en hel del detaljerade videor.

Jag slutar röka, inte dricka alkohol, försök att äta allt som är tillåtet på en diet, men ibland bryter jag det. Jag lever enligt regeln om tre F: "du kan inte äta fett, stekt och äggula."

Ibland finns det halsbränna, men det går bort från ett glas mineralvatten Essentuki 4.

Detta vatten är vanligtvis mycket användbart att dricka i kurser efter avlägsnande av ZH: på morgonen och på kvällen, i en tom mage, 100 ml i värme. Bubblor släpps i förväg. Jag pratar med en gaffel och stänger inte flaskan helt.

En annan såg allohol kurs, för förebyggande. Mycket jag bekämpar stagnation av galla i kanaler. Från receptionen fanns inga biverkningar.

Stygnen på kroppen har ännu inte "släppts". De skadar inte, verkar inte klia, men jag kan fortfarande inte normalt sträcka bukmuskeln. Om du ligger på golvet och sträcker ut känner du spänning i sömmarnas område. Inte smärtsamt, men skrämmande. Därför börjar jag mycket noga med att introducera övningar.

Efter en tid kommer jag att uppdatera översynen igen med resultatet av ultraljudet och min framgång i sporten)))

Om du läser recensioner om detta ämne, kommer du troligtvis att ha en operation, var inte rädd för den. Jag försökte beskriva alla huvudpunkter i detalj. Kanske saknade jag något, men jag tror att du kommer fånga poängen. Alla människor är individuella, varje kommer att ha sin egen reaktion. Detta är min erfarenhet. Jag hoppas att det kommer att vara användbart för dem som har rädsla för det okända. När jag läste detta ämne i timmar själv.

1. Kirurgi - en stor stress för hela kroppen. Om det är nödvändigt är det värt att bestämma. Annars riskerar du att få livskompatibla komplikationer.

2. Fördelar med laparoskopi vid snabbare återhämtning.

3. Det bästa förebyggande läkemedlet. Ta hand om dig själv, ta inte till ytterligheter.

4. Drick vatten!

P.S. Om du har frågor, svarar jag med nöje.

Med vänliga hälsningar, Karabashka.

Dela hur du bor utan gallblåsan?

kommentarer

Jag togs bort 2009 i september. De gjorde lapru, efter körfält svårare att flytta. Om stenarna blockerar gallröret och obstruktiv gulsot börjar (ögonens vita börjar bli gula, då huden), då gör de bara kavit. Efter lapraen finns 4 ärr i form av kors: i naveln, 2 på höger sida och en ungefär mellan de nedre revbenen.
Dieten observerades bara av mig omkring 8 månader, sedan gick jag gradvis över till vanlig mat. Digestionsprocessen har blivit längre, oftare är det en känsla av tyngd efter att ha ätit, jag använder små portioner. Det första och ett halvt året såg hela bukspottkörteln. nu först efter övermålning. Annars har inget förändrats.

Jag togs bort 2009 i september. De gjorde lapru, efter körfält svårare att flytta. Om stenarna blockerar gallröret och obstruktiv gulsot börjar (ögonens vita börjar bli gula, då huden), då gör de bara kavit. Efter lapraen finns 4 ärr i form av kors: i naveln, 2 på höger sida och en ungefär mellan de nedre revbenen.
Dieten observerades bara av mig omkring 8 månader, sedan gick jag gradvis över till vanlig mat. Digestionsprocessen har blivit längre, oftare är det en känsla av tyngd efter att ha ätit, jag använder små portioner. Det första och ett halvt året såg hela bukspottkörteln. nu först efter övermålning. Annars har inget förändrats.

Livet efter gallblåsan borttagning (laporoscopy)

Den 23 januari avlägsnades gallblåsan, nu följer jag diet nr 5, men efter 2 månaders rekommendation expanderar kosten gradvis och patienten byter till en vanlig diet. Det är självklart inte lämpligt att använda rökt, saltt, kryddigt, stekt och mycket fetträtter, och om "syndaren" och glider, då endast ibland och i små mängder. De flesta av ovanstående och använde inte före operationen, men jag älskar den stekte. (((och även fisken, i vilken form som helst - saltad, rökt, stekt, oavsett vad)))))

Flickor som stod inför ett sådant problem? Kanske någon har några intressanta favoriträtter som du gillar att dela, snälla och då är kycklingfilet i alla variationer och ångad fisk redan illamående))) Hur äter du sex månader eller ett år efter operationen: kost eller normal livsstil? Fel i näring erkänna?

Tack för din uppmärksamhet! Tack alla!))))

Publicerad 1 mars 2017, 20:37

35 kommentarer

IRina_PL 1 mars 2017, 20:44 1

Kume bort där finns allt vid första kosten och började sedan gradvis äta vad du vill ha. Under 3 år är allt ok, förutom fortets örtskiva som inte är det

KNata 1 mars 2017 kl. 20.46

Sex månader efter borttagandet av 2/3 av magen hade jag redan ätit allt, bara tar bort den stekta kycklingens hud, och jag försöker byta den heta oftare med bakning.

KNata 1 mars 2017, 21:16

Åh daaaaa))) Nytt år - det var fortfarande ett test)))

KNata 1 mars 2017, 21:17 1

Jag tror att allt är möjligt, men lite och inte omedelbart)

Alla1986 1 mars 2017, 21:19

Denna nyårsafton blev gripen av den första och sista attacken av galen smärta ((Även min svåra och smärtsamma förlossning, efter vilken jag har varit rädd att höra om graviditet i 9 år, verkade inte så läskigt)))

NataSem 1 mars 2017, 20:50 1

Jag friterar utan ost självt separat ostkaka eller potatispannkakor, till exempel.
Fett, i princip inte äta. Jag kan äta rökt fisk en gång vart 5 år, men då börjar obehag, som "fantom" smärta. Egentligen finns det inget speciellt, men före operationen hade jag begränsat sådana produkter, sedan kan provocera en attack.

Alla1986 1 mars 2017 21:21

Tack så mycket! Riktigt värdefull råd!

NataSem 1 mars 2017, 21:25

Ja, inget sätt! Kom igen snart!
Jag kommer ihåg hur jag plågades med min gall och hur länge läkarna drog och inte ville ta bort dem, var de rädda för att jag skulle leva på dieter och en enorm lättnad i en månad. Helt fullt liv!

Alla1986 1 mars 2017, 21:29

NataSem, och allt det bästa till dig!))) Och ingen försökte avskräcka mig, tvärtom även! Det var 11 stenar, men jag visste aldrig någonting om deras existens, jag visste aldrig någonting om deras existens.

Ät rätt, om du verkligen vill ha något, äter lite, kroppen kommer att bli van vid och kommer att uppmana dig)
Jag har ingen galning i 2,5 år, jag kommer inte att berätta om fantomsmärtor, den kan sticka i höger sida, men troligtvis är det stenar som redan finns i kanalerna (

Hur mår du nu?

Maryna 15 mars 2017, 15:51

Jag dricker inte eller dricker något efter operationen. Hälsotillståndet i detta avseende är helt normalt även efter Shish kebab / tårta och TP, ultraljud (kanaler) är utmärkt

Tack för svaren, men jag gjorde den 1 mars att jag var orolig för något eller inte, och du gjorde en Uzi när

Osik_ 1 mars 2017, 23:06 1

Min man togs bort för några år sedan, han var på en diet i ungefär ett halvt år, kokade allt och bakat i mikrovågsugnen))) och började sedan gradvis äta allt och dricker detsamma, kroppen är ung, det anpassar sig))) allt kommer att bli bra

Alla1986 2 mars 2017 12:43

Inessa_vis 1 mars 2017, 23:41 1

Min svärmor avlägsnades för länge sedan. Om mannen inte hade sagt, skulle jag aldrig gissat. Det finns allt vi dricker öl, etc.

Min operation var den 17 januari i år. Jag håller min diet, men jag lagar inte det, men jag baka i ugnen och fiskar (fettrik öring, gädda, karp). Köttet finns också i ugnen, men jag gillar inte kyckling, så jag baka kalvkött med grönsaker. Köttbullar gör också i ugnen. Omelett i mikrovågsugnen. Kefir, ryazhenka, yoghurt, cottage cheese - allt är inte fet. Gryta med stekt ost och russin. På lördag var vi på födelsedag och jag åt en bit chokladkaka :) Alive!

Alla1986 2 mars 2017 12:45

Marinka, så du är rätt i allmänhet min kollega.

Och nu på sjukhuset för tredje dagen verkar det så mycket så att du sjunger lite hårt, men det finns kostnormer här och en annan fråga: du hade en temperatur efter urladdning

Alla1986 3 mars 2017 7:05

annavitaminka, hade du en operation för bara tre dagar sedan, förstod jag rätt? För mig personligen var temperaturen som sådan och i allmänhet inte den högsta när dräneringen drogs ut - 37,3. Även hemma var en gång 37,1, men det här är normalt)

Alla1986 3 mars 2017, 19:13

Men jag äter inte någonting på sjukhuset, den första dagen - ingenting alls, bara lite vatten, den andra - naturliga aktiveringen tillsattes) På tredje dagen var jag redan urladdad. men inte heller något sådant åt, aktiva och riven grönsaksoppa utan olja. På sjukhuset gav de mig en broschyr, varifrån 1 till 4 dagar var rationen ordnad nästan per timme, då är perioden från 4 dagar till 2 veckor planerad, från två veckor till 2 månader. Och då är det skrivet så här: "Efter 2 månader expanderar kosten gradvis, främst på grund av införandet av färska grönsaker, frukter och bär i kosten"

Jag hade inte dräneringsavlopp för den första dagen, jag åt inte heller något, och sedan gnidade soppan var den första dagen.

Alla1986 4 mars 2017 18:26

Konstigt. Avloppet i vår Dnieper sattes till alla, utan undantag, så att allt överskott, blod, blod skulle gå bort. Detta förhindrar inflammatorisk process.

Vi behandlar levern

Behandling, symtom, droger

Bantning efter borttagning av gallblåsa

+ Publiceringsdatum: - 06.03.2017 - 1170 Visningar

Konsekvenser av gallblåsor borttagning. De sa att på hösten kan man drivas som planerat. Men vänner skrämde att efter operationen, vem är förlorad, vem blir fetare. Jag har varit utan gallblåsan i 5 år.

Börja nästa vecka för att hålla sig till en diet, och illamående är redan torterad. Jag vet inte hur man ska bete sig.

I två dagar min mage ont, gick jag till kliniken med min man, till akuten (söndag). Diet observeras inte alltid, och nu med leverproblemen, och jag och min dotter. Om du efter ett tag inte känner några speciella förändringar i ditt hälsotillstånd kan problemet vara annorlunda: kanske bör du undersökas för dysbakterier eller föreslå närvaron av parasiter, särskilt Giardia. Det finns gymnastik Ankhara, en rationell näringsstrategi, det finns många fler sätt att gå ner i vikt.

Bulgarisk peppar efter avlägsnande av gallblåsan

Och en annan fråga - Här tog de bort gallblåsan och då vad? Och då är frågan när och hur gick du tillbaka till vanligt liv (inte i nutritionens mening). Och låt någon kalla det gluttony, men andra - gourmet och utsökt smak. Och de berättade också för mig, antingen för en avgift eller från deras polykliniker.

Detsamma gäller muskelvävnad: Ju mer muskel du har desto mer insulinaktivitet kommer att riktas specifikt mot dem, för att ge muskelfibrer med näringsämnen. Min mosters stenar avlägsnades med en laparoskopisk metod ungefär ett år sedan. Vi har en sådan familjekonstitution att även för det nya året finns det en flaska någonting som är tillräckligt stark för alla och ens återstår. Avlägsnande av gallblåsan och livmodern. Redan 2 månader aches under högerkant uzu norm.

Jag åt också under dagen: frukost (2 ost sirap), ett äpple en liten yoghurt till lunch, jag blandar yoghurt med sibirisk fiber. Jag säger också att ett par bekanta som har tagits bort, allt är bra, alla äter och till och med dricker öl. Gallblåsan är en slags lagring för gallan, som kroppen använder i processen att bearbeta mat. Gallen uthälls och fungerar i tolvfingertarmen. För gårdagens mjölkdag har jag minus 1,2 kg!

Du bestämmer dig för laparoskopisk gallblåsor borttagning. Vad nästa

Klistra in klippkoden i lådan.

Det är nödvändigt att diagnostisera orsaken till halsbränna: Konsultation med en gastroenterolog eller terapeut, om det inte finns någon specialist och FEGDS, som ett minimum. Nasalsprayer, inhalationer, näsdroppar, siraper och antipyretika hjälper till att bli av med manifestationerna av en virusinfektion. Läkaren skrev också hänvisningen själv.

Uppstår diabetes mellitus ofta (jag är i riskzonen)? Jag mår inte väldigt bra, i morse svimmade jag nästan inte tillräckligt - trycket sjönk. Förresten, det hjälpte mig att klara av tarmproblem efter operationen. Jag tänker vad som är bättre att täcka, en mycket bra ö från SEMGI, gåvor, omeletter och TD. Jag vill inte skrämma dig på något sätt, men det är konstigt att inte följa en diet i minst ett par månader, detsamma har organet tagits bort.

Sätt i tekanna, häll kokande vatten och insistera på ½ timme. När det behandlades gick allting iväg. Kushala bit för bit, men försökte ersätta något med yoghurt. Behandling - borttagning av tonsiller, för den andra hjälper inte. Lorik80, jag sympatiserar med dig väldigt mycket. Bättre än din läkare, kommer ingen att berätta vilken kost du behöver följa. Bättre försök att inte äta på natten och göra några elementära fysiska övningar.

  1. Förutom 2-3 mm skillnad med full gallblåsare och tömd - villkoren för utbredning av vågor i olika miljöer och det går inte någonstans.
  2. Lammfett elimineras helt.

När jag tittade på grannen i avdelningen kom jag till slutsatsen att jag gjorde det rätta genom att gå till en planerad operation, för att hennes framtida hälsa inte kunde förutsägas. År ner till 108, sedan fast. Bovete innehåller många kolhydrater, på grund av vilka tyngden kommer att gå bort först efter några dagar av kosten.

Eller om du ständigt snackar kakor. Ibland tycker jag att allt inte kan mer. De kallas ofta postcholecystectomy syndrom. Varje servering är inte mer än 200g, upp till åtta sådana portioner per dag. Hur kan man tvivla på att Slim choklad fungerar?

Men inte alltid medicinsk hjälp kan erhållas snabbt och i sin helhet. Hon använde just verktyget från granskningen, tittade på saker annorlunda. Operationer i rad, men kunde inte spara. Operationen gjordes i anti-varicose strumpor. Kroppen har inte tid att spendera de kalorier som faller in i den, eller att ämnesomsättningen bryts.

Jag kan inte gå ner i vikt efter att ha fött - Komarovsky Forum - Försök började under ungdomar, vackra, smala klasskamrater, intressen för killar, allt som alla andra, kost, hungerslag (full på vatten i 7 dagar), vikt fram och tillbaka i antal jag inte säger Jag såg inte på, men om jag tittar på gamla bilder tror jag att det var 65, och med min höjd är det inte litet, jag var alltid energisk, stark i fysisk styrka (men knappast i form av viljestyrka.

Jag glömde att skriva, jag följde inte reglerna igår, jag lade bara lite mjölk till grönt te. I morgon kommer bort gallblåsan, mycket orolig. Frukost består av Hercules och te smörgåsar. Här är det viktigt att behålla en viss takt. Och allt tack vare Allah och Olgas råd. Och ja, tack så mycket för svaret! Och en annan fråga - Här tog de bort gallblåsan och då vad?

Först avstå från det, och då kan och borde du. Det är användbart att ordna fasta dagar en gång i veckan: kött, kefir, äpple (alla gnidas! Efter urladdning från sjukhuset, som vanligtvis inträffar 2-3 dagar efter endoskopisk operation och 7-10 dagar efter buken, behöver den opererade 6-7 gånger om dagen Näring av gallblåsan har nio månader gått.

Avfallet för dumma droger för att svälja. Allt är kokt utan socker! Endast tre: i tungan, i magen och "enligt resultaten".

Det finns ingen kraft att vara fet + tryck + arytmi osv., Läkarna säger, "Vad ska jag göra om jag inte går ner i vikt?" I det här fallet är en tråkig smärta i magen till höger på grund av diarré. Vin med ost och frukt är inget problem.

  1. Smärtan är där snittet, magen värk, tempera.
  2. Det var tolerabelt smärtsamt i det område där katetern var kvar (rör med påse).

Hushållskemikalier gör att du kan bli av med loppor :) / Vi läser bönen "Vår Fader" 3 gånger, då ser vi de platser som du vill ta bort för mycket, letar efter en månad och samtidigt upprepa tre gånger: "Vad jag ser, lägg till, jag Jag stryker, minskar "hur många dagar det är nödvändigt att läsa.

Jag kördes för 6 år sedan, stygnen botade länge, kostnaden var ett halvt år, då sa doktorn att du långsamt kan lämna kosten. Jag läste av misstag ditt brev och var förskräckt. Det handlade bara om mig. Var jag bara inte, men bara en sak hjälpte. Så jag delar med dig! Jag skrev redan tidigare i kommentarerna att du kan gå till sanatoriet inte tidigare än ett år efter operationen.

I allmänhet kommer jag att vara väldigt tacksam och tack för hjälpen tusen gånger!

Allt detta var ca 1500 re för mig. Kan någon berätta för mig vem som var. De kan lösa sig från honom. Min synd, om jag överträffar fet (jag älskar fett) - illamående plågor, det gör pankreas känd. De skickade ett samråd till 64 och sa där att de inte skulle göra laporo, t. Under de senaste månaderna, eftersom barnet pressade gallblåsa två gånger på sjukhuset, sedan stenen hade blivit i kanalen. Förmodligen för att området är annorlunda eller något. Och det är lite dyrt ((Hur var anestesin buren?

Att göra allt för att inte ta din gallblåsa i ett sådant tillstånd när "operation eller liv! Nu äter jag mycket äpplen, det är uppriktigt jag tycker att jag överdriver, även om ingenting gör ont för mig och allting är normalt. Jag är otålig, jag vill verkligen försöka. Mest sannolikt att vara borttagning av gallblåsan. Jag försöker lyssna på min kropp. Vill du också fråga, kan du redan ha en kokt korv?

Konsekvenserna är vanligtvis hos dem som drar med borttagandet av gallret, och inflammationen går till bukspottkörteln (de är nära förbundna med gallkanalen). Han klagar ständigt på buksmärtor, men känner sig inte sjuk och det finns ingen temperatur. Visa utslag liknande allergisk, men utan klåda. Om stekt, saltat, rökt, kryddigt - allt är klart.

Titta bara på dem för nu. Jag tänkte bara inte att venerna i mina ben är inte bara fula, utan också så allvarliga. Rekommendationer om diet efter avlägsnande av gallblåsan är vanliga för alla, men inte alla följer dem. Ångfisk, en apelsin / han var redan tillåten på sjukhuset / Igår tog hon en sipp öl, hon tyckte inte om det förut. Fisfattig gryta - bake. Gjord en scanner i bukhålan.

  1. Och för att inte hålla sig till en diet börjar levern att "rebel".
  2. Finns det någon diet efter avlägsnande av gallblåsan?
  • Otkhrenachit otkhrenachite, och då självklart till terapeuter.
  • Mineralvatten används för att normalisera gallans konsistens och kemiska sammansättning i form av en behandlingsförlopp.
  • Låt oss börja med standardanvisningar, som förresten, denna situation (hög surhet.
  • Teper pora izutšats pišu i anatomiu.
  • Du är en förebyggande omega6 för produkt, en 03 i 06 år sedan var 1: 2 - 1: 6.
  • Men i själva verket är alla geniala enkla.

Du kan ställa frågor om viktminskning i avsnittet "Fråga till experten" Med den här frågan kontaktar du din läkare bättre. Det viktigaste är att inte äta fet, kryddig, rökt, att äta ofta 4-6 gånger om dagen och i små portioner. Det viktigaste att aldrig glömma att menyn ska varieras så att kroppen får allt som behövs. Det viktigaste är att komma ihåg att dessa produkter måste vara riktigt fräscha - upp till en hållbarhet på tre dagar.

Middag: fisk o tare med vit sås på vegetabilisk buljong, potatismos, ostekak med keso, te. Lär dig recept för att göra festliga cocktails. Cholecystit - inflammation i gallblåsan, orsaken till och symptom på cholecystit. Citat: Jag ska också säga att ett par vänner som har tagits bort, allt är bra, alla äter och till och med dricker öl. Citat: vilken galla i magen?

Mamma imorgon kommer att ha operation vid 31 (gallbladderavlägsnande). Medicinering är dyr och ineffektiv! Mikrober i processen med vital aktivitet bryter ner föreningar av gallsyror med bilirubin. Den 14 december i år hade jag en operation och en gallsten avlägsnades. Jag tog bort gallblåsan för sex månader sedan, jag genomgick laparoskopi dagen efter operationen jag släpptes ut.

Flera gånger åt jag (lite) bakad anka (jag kunde inte motstå), men allt var normalt, det fanns inga konsekvenser för organismen. Men ta noshpu och snälla känna dig bättre. Men du bor långt bort, säkert gör ingen det? Men fortfarande var kroppen inte van vid det som saknas där. Hans ben började svälla, hälla bly, för att skada på natten. Stenarna som bildar, tillsammans med gallflödet som lämnar duodenum, traumatiserar passagerna, klämmer dem och orsakar allvarlig smärta på höger sida och kräkningar.