Alpha Normix vid behandling av dysbios och IBS

När matsmältningsorganen försämras, först och främst, lever, gallblåsan och bukspottkörteln, störs processen med uppslutning av mat som levereras till matsmältningsorganet. I vissa former av kronisk gastrit har bristen på magsyraproduktion i magen också en dålig effekt på matsmältningen. På grund av de kroniska sjukdomarna i dessa organ produceras en otillräcklig mängd matsmältningsenzymer, vilka är ansvariga för uppslutning av mat och absorption av nödvändiga ämnen från det av kroppen.

Dessutom tillåter digestive enzymer inte inkommande mat, helt enkelt talar, "ruttna" i ideala förhållanden: ideal temperatur, tillgänglighet av vatten. Till exempel har en hälsosam galla bakteriedödande egenskaper och kan döda inte bara dåliga mikrober och bakterier, utan även vissa former av parasiter, till exempel Giardia.

Om arbetet i matsmältningsorganen som är involverat i utsöndring av matsmältningsenzymer försämras, skapar då otillräcklig matsmältning av gynnsamma förutsättningar för utveckling av patogen mikroflora i tunntarmen och bildandet av det så kallade överskott av bakteriell utvecklingssyndrom eller förkortat SIBR. Svamparna i släktet Candida (Candida albicans) är starkast utvecklade och intestinal candidiasis bildas. Med tanke på utvecklingen av andra typer av patogen mikroflora i tarmen används ett sådant bredare begrepp som tarmdysbios. SIBR är således ett sekundärt syndrom, en konsekvens som utvecklas på bakgrund av kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet. Komplexet av obehagssymtom i tarmarna som utvecklas med SIBO kallas irritabelt tarmsyndrom eller IBS.

För att eliminera manifestationerna av överdriven mikrobiell utveckling i tunntarmen används moderna antimikrobiella medel som Intrix och Alpha Normix i medicin. Användningen av intetrix för diarré har redan skrivits i en separat anteckning på denna sida. Information om användningen av läkemedlet alpha normiks vid behandling av IBS och dysbakterier kommer också att samlas här.

Utseende av förpackningen med angivande av priset på läkemedlet alpha normix

Utseendet på förpackningen alpha normiksa presenteras i bilden. Blisterförpackningen innehåller 12 rosa belagda tabletter. Inte så mycket, och många piller, med tanke på att priset på medicinen är 497 rubel. från och med oktober 2011! En tablett innehåller 200 mg aktiv aktiv substans - rifaximin. Det definierar det internationella namnet på läkemedlet som Rifaximin. Läkemedlet tillhör gruppen antibiotika.

Instruktionsboken innehåller information om indikationerna för användningen av alfa normix i syndromet av överdriven bakteriell utveckling, funktionellt leversvikt, kronisk inflammation i tarmen etc.

Detta antibiotikum undertrycker och förstör följande typer av bakterier:

  • Anaerober: Clostridium (Peptostreptococcus, Clostridium perfrigens, Clostridium difficile)
  • Aerobes: Staphylococcus spp, Streptococcus spp, Enterococcus spp, Enterococcus fecalis
  • Anaerober: Fusobacterium nucleatum, Bacteroides spp, Bacteroides fragilis
  • Aerobes, Helicobacter pylori, Klebsiella spp, Enterobacter spp, Yersinia, Pseudomonas, Campylobacter, Proteus, Enteropathogenic stammar, Escherichia coli, Shigella, Salmonella

Anmärkningsvärt tillåter aktiviteten mot bakterier Helicobacter pylori användningen av läkemedlet vid behandling av många former av kronisk gastrit. Alfa normix förmåga att undertrycka stafylokocker i kroppen gör att den kan användas vid behandling av vissa former av cholecystit - kronisk inflammation i gallblåsan.

Behandlingen som anges i anvisningarna bör inte vara längre än 7 dagar och består i att ta ett piller en gång var 8: e timme, eller två piller en gång var 8: e till 12 timmar. Intervallet mellan doserna av läkemedlet bör fördelas jämt så att en viss koncentration av antibiotikumets aktiva substans upprätthålls i blodet. Det bör noteras att behandlingen med detta läkemedel kommer att vara symptomatisk, d.v.s. kommer att inriktas på att eliminera de associerade symtomen tills de första funktionella orsakerna till utvecklingen av dysbakterier och komplexet av manifestationer av irritabelt tarmsyndrom elimineras. Utan behandling av de främsta orsakerna till dessa sjukdomar är det möjligt att återuppta de kända symptomen efter avslutad behandling av alfa normix.

Sammanfattningsvis vill jag påpeka den befintliga positiva erfarenheten av att använda alpha normiks, mot bakgrund av vilka IBS-symtomen förbättrade: obehag i tarmarna försvann, flatulens, avföringen blev formad och regelbunden. Uppgifter om resultaten av användningen av alfa-normiks vid behandling av dysbakterios och IBS är ännu inte tillgängliga. Därför ber jag besökare att dela med sig av sina synpunkter på användningen av läkemedlet i kommentarerna samt att ställa frågor.

Alpha Normix

Beskrivning:

Alpha Normix är ett antibakteriellt läkemedel vars aktiva ingrediens är rifaximin.

Alfa normiks tillämpas för behandling av bakteriella infektioner i mag-tarmkanalen, diarré, encefalopati, kronisk inflammation av tarmen, för att förhindra att smittsamma komplikationer vid kirurgiska ingrepp.

Läkemedlet är kontraindicerat vid intolerans mot läkemedlets komponenter, med tarmobstruktion, tarmsårets ulcerösa sjukdomar.

Metod för applicering och rekommenderad dosering för vuxna och barn över 12 år är från 1 tablett var 8: e timme till 2 tabletter var 8-12 timmar. Varaktigheten av behandlingen är vanligtvis inte mer än en vecka.

Biverkningar: kräkningar, smärta i buken, smärta i musklerna, urtikaria, i vissa fall en ökning av blodtrycket.

Att ta drogen kan orsaka att urinen blir röd.

Utgivningsformer:

Tillämpningsområden:

recensioner:

Jag var ordinerad alpha normix. Jag tar mycket droger och läser alltid instruktionerna. Många droger har biverkningar. Men Alpha Normiks dem mycket bra, mycket, och de är komplexa. Ärligt talat var jag rädd för att ta det, men ont och diarré gick ut på tre månader. Jag delade först p-piller i två delar och tog första halvleken. Jag väntade ett par timmar och drack den andra. Allt gick bra. Därefter började han att ta som föreskrivet av läkaren. Under tre dagar stannade allting och svullnad och obehag och diarré "Och på den fjärde dagen gick jag på toaletten med en formad avföring och så gick allting ut. Drick sju dagar. Inga biverkningar. skrivet i instruktionerna som jag inte hade. Längs vägen tog motilak och trimedat och pankreatin. Min plåga har upphört. Innan det satt jag själv och läste kommentarer på forumet och jag tänkte bara om jag skulle skriva något själv. Här skriver jag, människor är inte rädda för att ta det. Personligen hjälpte jag mig utan biverkningar. Magaren bar doktorn, tack vare henne för att stoppa min plåga.

Jag var ordinerad av läkaren för att först dricka Alfa Normiks i 7 dagar och först då Buck Set Forte i 20 dagar.

Nytt antibiotikum - rifaximin (alfa normiks)

RGD sa: 03.03.2009 16:03

katy sa: 06/22/2009 02:14

hyppocrat sa: 07/03/2009 03:11

XIFAXAN (Rifaximin)

Började ta Rifaximin.

Tilldelas till 2 tabletter (200 mg vardera), 2 gånger om dagen. Utsöndrat 90 tabletter för behandling.

Första känslor: Rubblande i magen, känsla av att "brinna" i de nedre delarna.
På den andra mottagningsdagen minskade dessa känslor avsevärt. Flygningen är normal.

Parallellt tar jag Apriso 0.375 mg 4 tabletter en gång.

Obs! I instruktionerna som bifogas läkemedlet betonas - Under behandling med Rifaximin, använd inte antidiarrheal-läkemedel och läkemedel som minskar tarmmotiliteten. Alla andra droger efter samråd med läkaren.

Den som blev slagen med livet, kommer han att uppnå mer
Pud salt ätit, uppskattar mer honung.
Vem hällde tårar, han skrattar uppriktigt
Vem dog, vet han att han lever.

Dum spiro, spero.

Sofia sa: 07/03/2009 06:16

deltagande i programmet (nytt antibiotikum rifaximin)

carallii sa: 08/08/2009 23:07

carallii sa: 08/08/2009 23:09

Sofia sa: 08/24/2009 06:02

antibiotika

dagg sade: 08/24/2009 2:58 PM

RGD sa: 08/24/2009 16:34

hyppocrat sa: 25.8.2009 03:13

Jag har erfarenhet av att använda detta läkemedel i 1 månad.

De första 2-3 dagarna: obehag, känsla av tyngd, uppblåsthet, rubbning.

Följande dagar försvinner alla ovanstående symtom och vid slutet av den andra administrationsveckan är tillståndet utmärkt. All smärta, alla problem går bort.

Biverkningar observerades ej.

I de sista dagarna av mottagningen återvände symtomen på Crohns långsamt och stoppades endast med Metronidazol, och sedan Ciprofloxacin.

Den som blev slagen med livet, kommer han att uppnå mer
Pud salt ätit, uppskattar mer honung.
Vem hällde tårar, han skrattar uppriktigt
Vem dog, vet han att han lever.

Antibiotikum Alpha Wassermann "Alpha Normiks"

min frälsare)))

Jag har lidit med min matsmältning i ca 5 år. Efter svår korvförgiftning (jag var även på sjukhuset) hade jag problem med min pall (nu förstoppning, då diarré), laktosintolerans (jag kan inte dricka mjölk), jag är lite nervös eller äter något något är inte rätt - jag kör mycket för en gång... för hur många läkare gick jag inte !! Allt slöseri med pengar och tid ((Jag stöder mig så mycket som möjligt: ​​Jag dricker alla typer av ogräs, gör yoga, gör självmassage. När det blir riktigt dåligt (min mage vänder och jag går flera gånger på toaletten), bara Alpha Normiks och rädda mig själv. Ett antibiotikum som verkar ENDAST i tarmarna.

Det är lite dyrt - 540 rubel, i en förpackning med 12 tabletter. Mottagningskurs - upp till 7 dagar

Men det hjälper verkligen med alla typer av gastrointestinala störningar och förgiftning)) Och det hjälper snabbt när du behöver akut hjälp. Det finns många biverkningar i instruktionerna, men jag hade inte dem.

Det mest moderna antibiotikumet för behandling av tarmsjukdomar.

När jag hade buksmärta och flatulens, gick jag för att se en gastroenterolog. Läkaren tittade på mig, och när doktorn rörde mig i magen, så var den vänstra sidan av buken i smärta.

Gastroenterologen föreslog att jag har kolit eller irritabel tarmsyndrom och beställde ett test för att klargöra diagnosen (blodprov, avföringstest, koloskopi).

Han beordrade mig också att ta drogen Alpha Normiks. Gastroenterologen sa att detta är det mest moderna och effektiva antibiotikumet för att behandla tarmsjukdomar idag. Det finns inga analoger av detta antibiotikum.

Jag köpte det här läkemedlet och började behandling. Redan på andra dagen kände jag mig bättre, minskar smärtan i tarmarna och svullnad i tarmarna. Och efter tre dagar var allt obehag i mina tarmar helt borta (jag avslutade inte ens den andra förpackningen med Alpha Normix till slutet).

Tillsammans med läkemedlet "Alpha Normiks" föreskrev gastroenterologen mig att ta ett annat sådant läkemedel.

Utmärkt antibiotikum, verkar omedelbart!

Så jag mötte smärtsamma smärta och sjukdomar i mag-tarmkanalen. Efter att ha besökt en gastroenterolog och hade gått igenom alla de heliga procedurerna var jag ordinerad behandling, de ordinerade mig 3 droger + droppare. Smärtan gick bort, men återvände en vecka efter den sista droppen. Ran tillbaka för hjälp till läkaren. Nu har jag skrivit antibiotikum alpha-Normix och ett par mer droger. Som läkaren förklarade för mig, fungerar detta antibiotikum direkt i själva tarmarna. Under mottagningen av Alpha-Normalics märkte jag en signifikant förbättring i det allmänna tillståndet, smärtorna gick och stolen förbättrats. Efter slutet av mottagningen av propyl bifiform och allt är bra. I allmänhet verkar drogen här och nu, ett utmärkt antibiotikum, jag märkte inte några biverkningar, bara dyra.

Antibiotikum Alpha-Normiks - ett effektivt läkemedel för behandling av bukproblem

Problem med magen och som ett resultat behovet av att använda Alpha-Normix, hade jag efter behandling med antibiotikumet Hemomitsin. Min läkare, efter att ha lyssnat på mina klagomål om tvåmånaders plaggen med magen, föreskrev Alpha-Normix för mig och några fler droger - spasmolytika och probiotika.

Redan efter 2-3 dagar efter starten av sådan behandling kände jag mig en förbättring. Slutligen mina spasmer minskade, smärtan och andra obehagliga känslor passerade. Alpha-Normix visade sig vara ett mycket effektivt läkemedel, för innan det tog jag också spasmolytika och probiotika, men det var nästan ingen förbättring. Men det är självklart inte möjligt att förskriva det själv - han, som alla andra läkemedel, har biverkningar. Det var sant att jag lärde mig bara om dem från abstrakten. Jag behöll det bra hela behandlingen, som var 5 dagar.

BETALAR ALPHA NORMIX PÅ GOD INTESTIC MICROFLORA?

På onsdagar är Vladimir Ivanovich på tjänst. Frågor kommer att besvaras med en fördröjning om 2-3 dagar.

Hanteringen av webbplatsen drar din uppmärksamhet! Kära patienter! Glöm inte att registrera dig på webbplatsen! Om det är nödvändigt att svara personligen på patienten, kommer oregistrerade användare inte att få ett sådant svar. För upprepade förfrågningar, reproducera ALLA tidigare korrespondens i sin helhet (skriv datum och antal frågor). Annars kommer konsulterna inte att känna igen dig. Du kan komplettera frågor eller svara på frågor från konsulter i "Meddelanden" under din fråga. De kommer att skickas till konsulter.
Efter att ha fått svaret, glöm inte att betygsätta ("betygsätt svaret"). Jag tackar alla som fann det möjligt och nödvändigt - för att utvärdera svaret!

Kom ihåg att för det svar du vill ha (samråd) kan du använda det speciella alternativet på webbplatsen "Säg tack", där du kan uttrycka din tacksamhet till konsulten genom att köpa honom några bonusar på vår webbplats. Vi hoppas att de föreslagna bonusarna inte kommer att orsaka dig annat än ett leende, dess frivolitet.

Med vänliga hälsningar Alexander Y.

Mobil: +38 (066) 194-83-81
+38 (096) 909-87-96
+38 (093) 364-12-75

Viber, WhatsApp och Telegram: +380661948381
SKYPE: internist55
IMAIL: [email protected]

Det var inte en annons, men en underskrift till mitt samråd. Jag ger inte reklam och behöver inte det. Jag bjuder inte någon till receptionen. Jag har tillräckligt med arbete! Men om du har några frågor - ring eller Skype!

Tveka inte. Jag hjälper till än jag kan!

In-person samråd är möjligt för Kharkiv medborgare och de som kan komma till Kharkiv.

Tel.: +7 (985) 195-27-91 E-post: [email protected]Konsultwebbplatser:
www.echinococcus.ru
www.pancreonecrosis.ru
www.iSono.ru
www.pankreatitu.info
www.klinika23.ru
www.biopsiya-uzi.rf
Ämnen för samråd:

  • ultraljudsdiagnostik;
  • alla typer av minimalt invasiva kirurgiska ingrepp under ultraljudskontroll
  • kirurgisk gastroenterologi;
  • Organisation av behandling i Moskva och utomlands i alla riktningar;

Indikationer för användning Alpha Normix

Aktiv beståndsdel:
Rifaximin * (Rifaximin *):
behandling av gastrointestinala infektioner orsakade av bakterier mottagliga för rifaximin, inkl. akuta gastrointestinala infektioner, resenärens diarré, överväxtcellsyndrom hos mikroorganismerna i tarmarna, hepatisk encefalopati, okomplicerad divertikulär sjukdom i tjocktarmen och kronisk inflammation i tarmen
--- skriv här som påverkar

"Enligt biokemi av avföring, säger läkare. den tillväxten av patogen mikroflora observeras i tunntarmen. "

Så de sa faktiskt 4, en gastroenterolog i rad, hade jag möjlighet att komma till olika läkare, som jag utnyttjade. En professor, på grundval av en enkel kontroll av palpation. Han sa att detta är antingen kolit eller samma tillväxt av patogen mikroflora. De berättade för mig att dricka alpha-normix. Om det inte finns någon förbättring, gå sedan på rektoskopi. 3 läkare kissar alfa-normix. två 2 tabletter om dagen, en 3 tabletter och en sa att det kanske inte fungerar i tunntarmen, närmare bestämt är det inte nödvändigt att det kommer att fungera och förskriva en dazolik. Faktum är att nästan alla gastroenterologer redan har gjort samma diagnos.

Men denna diagnos har varit oklart till slutet. Jag förstår. att om antimikrobiella läkemedel verkar betyder det patogen mikroflora, om inte, kommer diagnosen att klargöras genom rektoskopi.

Jag frågade varför inte en koloskopi (även om jag inte ville göra det). En läkare sa. den pi rektoskopi. det kommer att ses i tjocktarmen, oavsett om det förekommer ett brott i tunntarmen. Jag vet inte vem som har rätt. Jag är inte en läkare.

ALPHA NORMIX

Tabletter, filmbelagd rosa, rund, bikonvex.

Hjälpämnen: natriumkarboximetylstärkelse - 15 mg, glycerylpalmitostearat - 18 mg, kolloidal kiseldioxid - 1 mg, talkum - 1 mg, mikrokristallin cellulosa - 115 mg.

Sammansättningen av filmskalet: Hypromellos - 5,15 mg, titandioxid (E171) - 1,5 mg, dinatriumedetat - 0,02 mg, propylenglykol - 0,5 mg, järnrött oxid (E172) - 0,15 mg.

12 st. - blåsor (1) - förpackningar kartong.
12 st. - blåsor (3) - förpackningar kartong.
12 st. - blåsor (5) - förpackningar kartong.
14 st. - blåsor (1) - förpackningar kartong.
14 st. - blåsor (2) - förpackningar kartong.
14 st. - blåsor (3) - förpackningar kartong.

Granuler för beredning av suspensioner för oral administrering apelsin, med lukt och smak av körsbär (vild körsbär).

Hjälpämnen: Mikrokristallin cellulosa - 70 mg, karmellosnatrium - 710 mg, pektin - 780 mg, kaolin - 4,002 g, natriumsackarinat - 60 mg, natriumbensoat - 36 mg, sackaros - 17,28 g, smakämne för körsbär (vild körsbär) - 240 mg.

60 ml - mörka glasflaskor (1) komplett med en mätbägare - kartongförpackningar.

Rifaximin är ett bredspektrum antibiotikum från rifamycin gruppen. Liksom andra medlemmar i denna grupp binder den irreversibelt beta-subenheterna från det bakteriella enzymet DNA-beroende RNA-polymeras och hämmar därför syntesen av RNA och bakterieproteiner.

Som ett resultat av irreversibel bindning till enzymet uppvisar rifaximin bakteriedödande egenskaper mot känsliga bakterier. Läkemedlet har ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet, inklusive majoriteten av gramnegativa och gram-positiva, aeroba och anaeroba bakterier.

Det breda antibakteriella spektrat av rifaximin bidrar till minskningen av den patogena intestinala bakteriella belastningen, vilket orsakar vissa patologiska tillstånd.

- bildandet av bakterier av ammoniak och andra toxiska föreningar, som i fallet med svår leversjukdom, åtföljd av en överträdelse av avgiftningsprocessen, spelar en roll i patogenesen och kliniska manifestationer av hepatisk encefalopati;

- Ökad spridning av bakterier i syndromet av överdriven tillväxt av mikroorganismer i tarmarna.

- Närvaron av bakterier i kolondivertikulum, som kan vara involverad i inflammation i och runt divertikulär sack och eventuellt spela en nyckelroll i utvecklingen av symtom och komplikationer av divertikulär sjukdom.

intensiteten hos den antigena stimulansen, vilken i närvaro av genetiskt bestämda defekter i immunoreguleringen av slemhinnan och / eller i skyddsfunktionen kan initiera eller ständigt bibehålla kronisk inflammation i tarmen;

- Risken för smittsamma komplikationer vid kolorektal kirurgi.

Utvecklingen av rifaximinresistens beror på reversibel skada på GroV-genen, som kodar för ett bakteriellt RNA-polymeras. Förekomsten av resistenta subpopulationer bland bakterier isolerade från patienter med resenärens diarré var låg.

Enligt kliniska studier åtföljdes inte en tre dagar lång behandling med rifaximin hos patienter med resenärens diarré av framväxten av resistenta gram-positiva (enterokocker) och gramnegativa (E. coli) bakterier. När höga doser av rifaximin användes upprepade gånger hos friska frivilliga personer och hos patienter med inflammatorisk tarmsjukdom uppträdde rifaximinresistenta stammar, men de koloniserade inte mag-tarmkanalen och förskjutde inte rifaximinkänsliga stammar.

Vid avbrytande av behandlingen försvann snabbt resistenta stammar. Experimentella och kliniska data tyder på att användningen av rifaximin hos patienter med resenärens diarré och latent infektion av Mycobacterium tuberculosis och Neisseria meningitidis inte kommer att åtföljas av valet av rifampicinresistenta stammar.

In vitro-test kan inte användas för att bestämma bakteriens känslighet eller resistens mot rifaximin. För närvarande är kliniska data otillräckliga för att fastställa gränsvärden för utvärdering av känslighetsprov. Rifaximin utvärderades in vitro mot resenärsdiarrépatogener från fyra regioner i världen: enterotoxigena och enteroaggregativa stammar av Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp.,
non-cholera vibrios, Plesiomonas spp., Aeromonas spp. och Campylobacter spp. MPK90 för de isolerade stammarna var 32 μg / ml, och denna nivå kan lätt uppnås i tarmlumen som ett resultat av en hög koncentration av rifaximin i avföringen. Eftersom rifaximin i den polymorfa formen alfa har en låg absorberbarhet från mag-tarmkanalen och verkar lokalt i tarmkanalen kan det vara kliniskt ineffektivt mot invasiva bakterier, även om dessa bakterier är känsliga för det in vitro.

Rifaximin i den polymorfa formen av alfa absorberas praktiskt taget inte vid intag (mindre än 1%). Vid upprepad användning hos friska frivilliga personer och hos patienter med skadad tarmslemhinna med inflammatorisk tarmsjukdom är koncentrationen i plasma mycket låg (mindre än 10 ng / ml). Vid användning av läkemedlet 30 minuter efter intag av feta livsmedel noterades en ökning av systemisk absorption av rifaximin, som inte har någon klinisk betydelse.

Rifaximin är måttligt bunden till plasmaproteiner. Kommunikation med proteiner hos friska frivilliga personer är 67,5% och hos patienter med leverfel, 62%.

Utsöndrats oförändrat i tarmen (96,9% av den dos som tagits), eftersom den inte genomgår nedbrytning och metabolism när den passerar genom mag-tarmkanalen. Detekterat med användning av märkta isotoper i urinen är rifaximin högst 0,025% av den intagade dosen. Mindre än 0,01% av dosen utsöndras av njurarna som 25-deacetylrifaximin, den enda rifaximinmetaboliten som identifieras hos människor. Renal utsöndring av 14 C rifaximin överstiger inte 0,4%.

Systemisk exponering är icke-linjär, dosberoende, vilket är jämförbar med absorptionen av rifaximin, eventuellt en begränsad upplösningshastighet.

Farmakokinetik i speciella patientgrupper

Det finns inga kliniska data om användning av rifaximin vid njursvikt.

Systemisk exponering hos patienter med leverinsufficiens är större än hos friska frivilliga. Ökad systemisk exponering hos dessa patienter bör beaktas mot bakgrund av lokal verkan av rifaximin i tarmen och dess låga systemiska biotillgänglighet samt tillgänglig data om säkerheten för rifaximin hos patienter med levercirros.

Farmakokinetiken för rifaximin har ej studerats hos barn.

Behandling av gastrointestinala infektioner orsakade av bakterier som är mottagliga för rifaximin, inklusive:

- akuta gastrointestinala infektioner

syndrom av överdriven tillväxt av mikroorganismer i tarmarna

- med hepatisk encefalopati

- Med symptomatisk okomplicerad divertikulär sjukdom i tjocktarmen;

- Med kronisk tarminflammation.

Förebyggande av smittsamma komplikationer vid kolorektal kirurgi.

- diarré, åtföljd av feber och blodstol

- tarmobstruktion (inklusive partiell)

- svår ulcerös tarmsjukdom

- Barnens ålder upp till 12 år (effektivitet och säkerhet är inte fastställda).

- ärftlig intolerans mot fruktos, nedsatt glukos-galaktosabsorption, brist på sukras-isomaltas (för doseringsformen av en granulat för beredning av en suspension för oral administrering);

- Överkänslighet mot rifaximin eller andra rifamyciner eller till någon av de komponenter som utgör läkemedlet.

Med försiktighet: Nyresvikt, samtidig användning med orala preventivmedel.

Läkemedlet tas oralt med ett glas vatten, oavsett måltiden.

Vid behandling av diarré föreskrivs vuxna och barn över 12 år 200 mg vardera (1 tablett eller 10 ml suspension) var 6: e timme. Resande diarrébehandling bör inte överstiga 3 dagar.

Vid hepatisk encefalopati föreskrivs vuxna och barn över 12 år 400 mg vardera (2 tabeller eller 20 ml suspension) var 8: e timme.

För förebyggande av postoperativa komplikationer vid kolorektal kirurgi, föreskrivs vuxna och barn över 12 år 400 mg (2 tabletter eller 20 ml suspension) var 12: e timme. Profylax utförs 3 dagar före operationen.

I syndromet av överdriven bakterietillväxt föreskrivs vuxna och barn över 12 år 400 mg (2 tabletter) var 8-12 timmar.

Vid symptomatisk okomplicerad divertikulos föreskrivs vuxna och barn över 12 år 200-400 mg vardera (1-2 tabletter eller 10 till 20 ml suspension) var 8-12 timmar.

Vid kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar, föreskrivs vuxna och barn över 12 år 200-400 mg (1-2 tabletter eller 10 till 20 ml suspension) var 8-12 timmar.

Behandlingsperioden med Alpha Normix bör inte överstiga 7 dagar. Upprepad behandling bör utföras inte tidigare än 20-40 dagar. Den totala behandlingenstiden bestäms av patientens kliniska tillstånd. På råd av en läkare kan dosen och frekvensen av administreringen ändras.

Dosjustering hos äldre patienter och hos patienter med nedsatt lever- och njursvikt är inte nödvändig.

Regler för upphängningsberedning

Granuler för beredning av suspensioner för oral administrering finns i en hermetiskt förseglad ampull. Förbered suspensionen, öppna flaskan, tillsätt vatten till märket och skaka flaskan väl. Tillsätt vatten tills suspensionen når det angivna 60 ml-märket.

Koncentrationen av rifaximin i den beredda suspensionen är 100 mg i 5 ml. Skaka bra innan användning. Mät den färdiga suspensionen vara mätning kopp, finns i förpackningen.

Biverkningar klassificeras enligt frekvens enligt följande: mycket ofta (≥1 / 10), ofta (≥1 / 100-

Recensioner av alpha normix

Rifaximin är ett bredspektrum antibiotikum från rifamycin gruppen. Liksom andra medlemmar i denna grupp binder den irreversibelt beta-subenheterna från det bakteriella enzymet DNA-beroende RNA-polymeras och hämmar därför syntesen av RNA och bakterieproteiner.

Som ett resultat av irreversibel bindning till enzymet uppvisar rifaximin bakteriedödande egenskaper mot känsliga bakterier. Läkemedlet har ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet, inklusive majoriteten av gramnegativa och gram-positiva, aeroba och anaeroba bakterier.

Det breda antibakteriella spektrat av rifaximin bidrar till minskningen av den patogena intestinala bakteriella belastningen, vilket orsakar vissa patologiska tillstånd.

- bildandet av bakterier av ammoniak och andra toxiska föreningar, som i fallet med svår leversjukdom, åtföljd av en överträdelse av avgiftningsprocessen, spelar en roll i patogenesen och kliniska manifestationer av hepatisk encefalopati;

- Ökad spridning av bakterier i syndromet av överdriven tillväxt av mikroorganismer i tarmarna.

- Närvaron av bakterier i kolondivertikulum, som kan vara involverad i inflammation i och runt divertikulär sack och eventuellt spela en nyckelroll i utvecklingen av symtom och komplikationer av divertikulär sjukdom.

intensiteten hos den antigena stimulansen, vilken i närvaro av genetiskt bestämda defekter i immunoreguleringen av slemhinnan och / eller i skyddsfunktionen kan initiera eller ständigt bibehålla kronisk inflammation i tarmen;

- Risken för smittsamma komplikationer vid kolorektal kirurgi.

Utvecklingen av rifaximinresistens beror på reversibel skada på GroV-genen, som kodar för ett bakteriellt RNA-polymeras. Förekomsten av resistenta subpopulationer bland bakterier isolerade från patienter med resenärens diarré var låg.

Enligt kliniska studier åtföljdes inte en tre dagar lång behandling med rifaximin hos patienter med resenärens diarré av framväxten av resistenta gram-positiva (enterokocker) och gramnegativa (E. coli) bakterier. När höga doser av rifaximin användes upprepade gånger hos friska frivilliga personer och hos patienter med inflammatorisk tarmsjukdom uppträdde rifaximinresistenta stammar, men de koloniserade inte mag-tarmkanalen och förskjutde inte rifaximinkänsliga stammar.

Vid avbrytande av behandlingen försvann snabbt resistenta stammar. Experimentella och kliniska data tyder på att användningen av rifaximin hos patienter med resenärens diarré och latent infektion av Mycobacterium tuberculosis och Neisseria meningitidis inte kommer att åtföljas av valet av rifampicinresistenta stammar.

In vitro-test kan inte användas för att bestämma bakteriens känslighet eller resistens mot rifaximin. För närvarande är kliniska data otillräckliga för att fastställa gränsvärden för utvärdering av känslighetsprov. Rifaximin utvärderades in vitro mot resenärsdiarrépatogener från fyra regioner i världen: enterotoxigena och enteroaggregativa stammar av Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp.,
non-cholera vibrios, Plesiomonas spp., Aeromonas spp. och Campylobacter spp. MPK90 för de isolerade stammarna var 32 μg / ml, och denna nivå kan lätt uppnås i tarmlumen som ett resultat av en hög koncentration av rifaximin i avföringen. Eftersom rifaximin i den polymorfa formen alfa har en låg absorberbarhet från mag-tarmkanalen och verkar lokalt i tarmkanalen kan det vara kliniskt ineffektivt mot invasiva bakterier, även om dessa bakterier är känsliga för det in vitro.

farmakokinetik

Rifaximin i den polymorfa formen av alfa absorberas praktiskt taget inte vid intag (mindre än 1%). Vid upprepad användning hos friska frivilliga personer och hos patienter med skadad tarmslemhinna med inflammatorisk tarmsjukdom är koncentrationen i plasma mycket låg (mindre än 10 ng / ml). Vid användning av läkemedlet 30 minuter efter intag av feta livsmedel noterades en ökning av systemisk absorption av rifaximin, som inte har någon klinisk betydelse.

Rifaximin är måttligt bunden till plasmaproteiner. Kommunikation med proteiner hos friska frivilliga personer är 67,5% och hos patienter med leverfel, 62%.

Utsöndrats oförändrat i tarmen (96,9% av den dos som tagits), eftersom den inte genomgår nedbrytning och metabolism när den passerar genom mag-tarmkanalen. Detekterat med användning av märkta isotoper i urinen är rifaximin högst 0,025% av den intagade dosen. Mindre än 0,01% av dosen utsöndras av njurarna som 25-deacetylrifaximin, den enda rifaximinmetaboliten som identifieras hos människor. Renal utsöndring av 14 C rifaximin överstiger inte 0,4%.

Systemisk exponering är icke-linjär, dosberoende, vilket är jämförbar med absorptionen av rifaximin, eventuellt en begränsad upplösningshastighet.

Farmakokinetik i speciella patientgrupper

Det finns inga kliniska data om användning av rifaximin vid njursvikt.

Systemisk exponering hos patienter med leverinsufficiens är större än hos friska frivilliga. Ökad systemisk exponering hos dessa patienter bör beaktas mot bakgrund av lokal verkan av rifaximin i tarmen och dess låga systemiska biotillgänglighet samt tillgänglig data om säkerheten för rifaximin hos patienter med levercirros.

Farmakokinetiken för rifaximin har ej studerats hos barn.

Släpp form, sammansättning och förpackning

Tabletter, filmbelagd rosa, rund, bikonvex.

Recensioner av Alpha Normix

5-0

4-0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

God dag till alla!

Alpha Normix förordade mig ett läkemedel för att behandla infektioner i mag-tarmkanalen när jag kom för att se honom med klagomål om återkommande smärta och magkramper, som ibland var ens på natten. Fram till den här tiden visste jag inte ens om ett sådant läkemedel, så naturligtvis när jag köpte det började jag genast läsa instruktionerna för den.

Som en del av detta verktyg är antibiotikumet rifaximin, vilket tydligen är så räddat för alla olika olika tarmbakterier. Och faktiskt tog effekten av att ta detta läkemedel inte lång tid att vänta - det blev lättare för mig på andra administreringsdagen, till kvällen. Kramperna, även om de fortfarande förekommer, var inte längre så skarpa och starka som tidigare, och deras ömhet började gradvis minska. Helt allt gick i slutet av mottagandet av Alpha Normix, ca 5-6 dagar.

Totalt tog jag detta läkemedel i en vecka, en tablett på morgonen och på natten. Det är tillrådligt, som min terapeut sa till mig att tidsintervallet mellan varje möte ska vara minst 8 timmar. Tabletterna är runda, små i storlek, lätt intagad.

Lyckligtvis hade jag inga biverkningar från detta läkemedel, även om de är upptagna i anteckningen till det och, tror jag, kan vara, om jag självmedikerar.

Jag köpte dessa piller utan läkares recept, Alpha Normix var priset när jag behandlade dem - och det var lite över ett år sedan, cirka 500 rubel för ett paket med 12 tabletter. För kursen behövde jag 2 förpackningar.

Recensioner av alpha normix

Jag har höjt mitt huvud Staphylococcus aureus. Läkaren föreskrev antibiotikum Alpha Normiks. Allt gick bra för mig, men andra problem började. En tunga med vit blomma, problem började med en pall. Återigen gick till doktorn. Han säger - jag har en dysbakteri från ett antibiotikum. Jag har en sådan fråga. Är det verkligen omöjligt att skriva i instruktionerna för drogen, efter en kurs av alpha normiks, dricka en vecka normoflorin eller normospectrum eller något annat probiotiskt medel. Eller tycker läkare att vi har ett huvudsakligt sysselsättning, är att gå till sina mottagningar, och det finns inga fler intressanta saker i livet?

Läkaren föreskrev alfa-normix från Klebsiel för mig.

Klebsiel då dödade han. Men också bra bakterier. Men med återställandet av mikrofloraavtalet lättare och till och med utan att en läkare kan hantera. Det viktigaste med klibsela var att avsluta det. Från hennes mage gick det på att han inte kunde sova. Och ingenting tog henne. Så starkt antibiotikum, säg ingenting mot det.

Min lever andas. Självklart hade han själv förstört henne, men nu är hon knuten till alkohol och försöker återställa sin hälsa. I mina tarmar har jag helt fiendens bakterier och nästan inga fördelaktiga. Läkaren föreskrev normix alfa, ett antibiotikum sådant. Jag säger till honom - jag har inte en lever alls, de första bakterierna dör av ett antibiotikum. Och han skrattar - det här antibiotikan säger att levern inte fungerar. Trodde, och sanningen har överlevt levern. Tack vare den smarta mannen.

Var på affärsresa. I mitt hus och hemma beter sig magen något, och på affärsresor är maten för det inte alls lämpligt. I Astrakhan matsalen åt jag en pasta med pasta. Det var inte en, med en partner med vilken tomografen justerades. Han gick inte ut ur toaletten hela dagen, men imodium och andra mediciner hjälpte mig inte. Det är bra att de satt upp på sjukhuset, argumenterade med läkarna där och de rådde alfa normix. Coolt antibiotikum. Efter det första pillret slutade allt. Nu ska jag alltid sätta den i resesatsen. Ruslan, New Moscow

Skicka dina brev med recensioner till apotekets e-postadress. Skriv mer om dina framgångar och misslyckanden för att övervinna sjukdomen.
Besökare på sidan var intresserade av andra droger som lagts ut på den virtuella utställningen:

VITASKIN REGENERATIV Regenerativ AMPULER MED COLLAGEN 2ML №10, Övriga preparat

NORMIKS Alpha Coated Tablets 200mg №12, avsnitt av katalogen "Övriga produkter"

Flocetgel 20,0 sektion av katalogen "Dermatologi"

Buk-sirap-vaccinspruta Nr 1 Vacciner för förebyggande av virusinfektioner

Med hjälp av internetets möjligheter försöker apoteket informera dig mest och objektivt om de medicinska förnödenheter som är tillgängliga eller kommer att säljas inom en snar framtid, och deras priser i Moskva. Citerad och kundrecensioner, och inte alltid positiva.

Alpha Normix - bruksanvisningar, recensioner, analoger och former av frisättning (tabletter 200 mg, granuler för suspension) av läkemedlet för behandling av kolit, diarré, gastroenterit hos vuxna, barn och under graviditet. Antibiotisk komposition

I den här artikeln kan du läsa bruksanvisningen för läkemedlet Alpha Normiks. Presenterade recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av detta läkemedel, samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Alpha Normix i deras praktik. En stor förfrågan att lägga till din feedback på drogen mer aktivt: Medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, vilka komplikationer och biverkningar observerades, vilket kanske inte har angivits av tillverkaren i anteckningen. Analoger Alpha Normix i närvaro av tillgängliga strukturella analoger. Används för behandling av kolit, diarré, gastroenterit hos vuxna, barn, såväl som under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av antibiotika med alkohol.

Alpha Normiks - ett bredspektrum antibiotikum, är ett halvsyntetiskt derivat av rifamycin SV. Bindar irreversibelt beta-subenheten hos bakterieenzymet, DNA-beroende RNA-polymeras och hämmar därför syntesen av RNA och bakterieproteiner. Som ett resultat av irreversibel bindning till enzymet uppvisar rifaximin bakteriedödande egenskaper mot känsliga bakterier.

Drogen har ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet, som innefattar majoriteten av gram-negativa och gram-positiva, aeroba och anaeroba bakterier som orsakar gastrointestinala infektioner, inklusive resenärernas diarré. Aktiv mot gram-negativ aerob bakterier: Salmonella spp. (salmonella), Shigella spp. (Shigella), Escherichia coli (E. coli), enteropatogena stammar, Proteus spp., Campylobacter spp., Pseudomonas spp., Yersinia spp., Enterobacter spp., Klebsiella spp. (Klebsiella), Helicobacter pylori (Helicobacter pylori); Gram-negativa anaerober: Bacteroides spp., Inklusive Bacteroides fragilis, Fusobacterium nucleatum; Gram-positiva aerober: Streptococcus spp. (streptokocker), Enterococcus spp. (enterokocker), inklusive Enterococcus fecalis, Staphylococcus spp. (Staphylococcus aureus); Gram-positiva anaerober: Clostridium spp., Inklusive Clostridium difficile och Clostridium perfrigens, Peptostreptococcus spp.

Användningen av läkemedlet Alpha Normix hjälper till att minska den patogena intestinala bakteriella belastningen, vilket orsakar vissa patologiska tillstånd.

  • bildandet av ammoniak och andra toxiska föreningar med bakterier, som i fallet med svår leversjukdom, åtföljd av ett brott mot avgiftningsprocessen, är involverade i patogenesen av hepatisk encefalopati;
  • ökad spridning av bakterier i syndromet av överdriven tillväxt av mikroorganismer i tarmen;
  • närvaron av bakterier i kolondivertikulat som kan vara involverad i inflammation i och runt divertikulär sack och eventuellt spela en nyckelroll i utvecklingen av symptom och komplikationer av divertikulär sjukdom;
  • intensiteten hos den antigena stimulansen, vilken i närvaro av genetiskt bestämda defekter i immunoreguleringen av slemhinnan och / eller i skyddsfunktionen kan initiera eller ständigt upprätthålla kronisk inflammation i tarmarna;
  • risk för infektiösa komplikationer av kolorektal kirurgi.

struktur

Rifaximin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Alpha Normix absorberas dåligt då det tas oralt (mindre än 1%). Mycket höga koncentrationer av antibiotikum skapas i mag-tarmkanalen, vilket är signifikant högre än BMD för de testade enteropatogena mikroorganismerna.

Läkemedlet detekteras inte i plasma efter administrering i terapeutiska doser (detektionsgräns mindre än 0,5-2 ng / ml) eller detekteras i mycket låga koncentrationer (mindre än 10 ng / ml i nästan alla fall) hos både friska frivilliga och patienter med skadad slemhinnor tarmen (som ett resultat av ulcerös kolit eller Crohns sjukdom). Faktum är att nästan 100% av rifaximin, intaget, befinner sig i mag-tarmkanalen, där mycket höga halter av läkemedlet uppnås (koncentrationer i avföring 4-8 mg / g uppnås efter 3 dagar att ta läkemedlet i en daglig dos på 800 mg). Läkemedlet utsöndras i avföring. Rifaximin som detekteras i urinen är inte mer än 0,5% av den intagna dosen.

vittnesbörd

Behandling av gastrointestinala infektioner orsakade av bakterier känsliga för rifaximin, inkl. vid:

  • akuta gastrointestinala infektioner;
  • resenärens diarré
  • överväxt syndrom i tarmarna;
  • kolit och gastroenterit
  • hepatisk encefalopati;
  • symptomatisk okomplicerad divertikulär sjukdom i tjocktarmen;
  • kronisk tarminflammation.

Förebyggande av smittsamma komplikationer vid kolorektal kirurgi.

Blanketter för frisläppande

200 mg belagda tabletter.

Granuler för suspension för oral administrering 100 mg.

Andra dosformer, vare sig det är droppar eller kapslar, existerar inte.

Instruktioner för användning och dosering

Vuxna och barn över 12 år föreskrivs 200 mg (1 tablett) var 8: e timme eller 400 mg (2 tabletter) var 8-12 timmar. Vid behov kan dosen och frekvensen av administreringen ändras under medicinsk övervakning.

Behandlingstiden bör inte överstiga 7 dagar och bestäms av patientens kliniska tillstånd. Vid behov bör en andra behandlingssätt utföras inte tidigare än 20-40 dagar. Den totala behandlingenstiden bestäms av patientens kliniska tillstånd.

Granuler för suspension

Vuxna och barn över 12 år är ordinerade 200 mg var 8: e timme eller 400 mg var 8-12 timmar. Vid behov kan dosen och frekvensen av administreringen ändras under medicinsk övervakning. Behandlingstiden bör inte överstiga 7 dagar och bestäms av patientens kliniska tillstånd. Upprepad behandling bör utföras inte tidigare än 20-40 dagar.

Biverkningar

  • hjärtklappning;
  • flushing av ansiktets hud;
  • ökat blodtryck
  • lymfocytos, monocytos, neutropeni;
  • yrsel;
  • huvudvärk;
  • smakförlust
  • hypoestesi;
  • migrän;
  • sömnlöshet;
  • patologiska drömmar;
  • dubbelseende;
  • systemisk vertigo;
  • andfåddhet;
  • torr hals;
  • nasal congestion;
  • smärta i laryngofaryngealområdet
  • uppblåsthet;
  • buksmärtor;
  • förstoppning, diarré
  • flatulens;
  • illamående, kräkningar;
  • tenesmer;
  • uppmanar till avföring
  • anorexi;
  • ascites;
  • dyspepsi;
  • brott mot gastrointestinal motilitet
  • utsläpp av slem och blod från avföring
  • torra läppar;
  • hårda avföring
  • ökad AST-aktivitet;
  • glykosuri;
  • polyuri;
  • pollakiuri;
  • hematuri;
  • utslag (inklusive makulär);
  • kall svett;
  • ryggsmärta
  • muskelspasmer
  • muskelsvaghet
  • myalgi;
  • polimenoreya;
  • candidiasis;
  • feber;
  • asteni;
  • bröstsmärta
  • obehag i bröstet;
  • frossa;
  • trötthet;
  • influensaliknande symtom;
  • perifer ödem.

Kontra

  • tarmobstruktion (inklusive partiell);
  • allvarlig ulcerös tarmsjukdom
  • barn under 12 år
  • överkänslighet mot läkemedlet;
  • överkänslighet mot rifaximin eller andra rifamyciner.

Använd under graviditet och amning

Under graviditet och amning (amning) är användningen av läkemedlet endast möjligt om det är absolut nödvändigt och under direktsyn av en läkare.

Användning hos barn

Hos barn under 12 år används läkemedlet inte.

Barn över 12 år ska ordineras 200 mg (1 tablett) var 8: e timme eller 400 mg (2 tabletter) var 8-12 timmar. Vid behov kan dosen och frekvensen av administreringen ändras under medicinsk övervakning.

Särskilda instruktioner

Under långvarig drogbehandling i höga doser eller när tarmslimhinnan är skadad kan en liten mängd Alpha Normix absorberas (mindre än 1%), vilket kan få urinen att bli rödfärgad. Detta beror på den aktiva substansen rifaximin, som de flesta antibiotika i denna serie ( rifamyciner) har en röd-orange färg.

Antibiotikum Alpha Normiks tas oberoende av måltiden (kan tas före eller efter måltider).

Det är förbjudet att använda drogen i samband med etanol (alkohol).

Med utvecklingen av superinfektionsmikroorganismer som är okänsliga för rifaximin, ska behandlingen med Alpha Normix stoppas och lämplig behandling bör ordineras.

Droginteraktioner

Hittills har ingen läkemedelsinteraktion etablerats för Alpha Normix.

På grund av dålig systemisk absorption (mindre än 1%) är läkemedelsinteraktioner på systemnivå osannolikt.

Analoger av läkemedlet Alpha Normiks

Antibiotikumet Alpha Normiks har inga strukturella analoger på den aktiva substansen.

Analoger för farmakologisk grupp (ansamyciner):

  • Benemitsin;
  • Verbutin;
  • Makoks;
  • Mikobutin;
  • Otofa;
  • Pentakoks;
  • P-Qing;
  • Rimactane;
  • Rimpatsin;
  • Rimpin;
  • rifabutin;
  • Rifadin;
  • Rifamor;
  • rifampin;
  • Rifapeks;
  • Rifar;
  • Rifogal;
  • Farbutin;
  • Eremfat.