Recension: Navaga frystfryst "Mezen" - Bara utsökt.

Nästan defroze, men inte helt. Här är denna "swag" i längd exakt 25 cm.

Hurra! Frigöra. Jag väntade.

Rengöras och släckt, före stekning. Beauty.

Fisk i en grill. Snart ska vi äta.

Nu ska hela familjen "äta"

Jag vill rikta din uppmärksamhet på navagans ben. Dess skelett är mycket ovanligt, annars är det som en triangel där alla inre organ ligger och sedan en vanlig, som i alla fiskar. Det finns inga fler ben, det är väldigt bekvämt och inte farligt (särskilt för små barn) i bilderna nedan är det mycket tydligt synligt. Ja, jag glömde nästan, det finns ingen skala för saffran, en ytterligare bekvämlighet med matlagning.

Skelett av en navaga är närmare, i tre förkortningar. Det ser lite obehagligt ut, men det är som en look, plus någon som fantasi.

Fisk navagu, särskilt stekt (i denna form är det mest utsökta) Jag kommer definitivt rekommendera till alla. Vänligen henne ditt lilla barn (om han älskar fisk självklart), vår Matveyka älskar henne, och för din information är han bara 3 år och 4 månader gammal.
Jag har allt. Farväl och vi ses igen på otzovik.

Fisk naga bony eller inte? Vad ska man laga ut av det?

Jag bor nära Vita havet (100 km).

Vi kommer till staden Navagu Vita havet.

Finns på marknaden året runt.

På vintern rider våra fiskare på tåget och tar det själva.

Den vanliga storleken är 25-30 cm.

Hon har inga ben, förutom åsen.

Smaken av stekt navaga är lite söt.

Navaghu tvättades, gutted, tvättas igen (redan utan viskos).

Jag personligen avskurna mitt huvud med ett sax eller en kniv för att inte slösa bort mjölet och skulle passa pannan på en gång.

Jag steker, rullade i mjöl (jag föredrar i råg) på solrosolja och långsam eld.

Jag lägger inte till några kryddor, bara förrulla det i stort icke-jodiserat salt och behåll det i denna form i högst 20 minuter. Salt tvättas av.

Stekt på låg värme. Väntar tills en skorpa bildas och fisken kan lätt riva av pannan.

Jag vänder flera gånger tills rostningen är jämn.

Vi äter exklusivt med nykokta potatis och svartbröd.

Kontraktet av sött kött och krispig saltskorpa ger en unik smak.

Avfall, bara en ren ås. Det finns inga ben (som en burbot). Förresten, det finns inga skalor (för jag älskar henne ännu mer).

Nyligen, i vår region mycket sällan på försäljning kommer att träffas fisk - navaga. Men tidigare var det för 10-20 år sedan fullt. Fisk naga är som pollack, men enligt min mening är det mer ädel och smakligare än pollock. Fisknaga, speciellt om den inte är frostbiten tio gånger, är mycket öm och lite söt. Det finns få ben i navaga. Den främre åsen och laterala inte skarpa stenar. Mycket god stekt salvia. För att göra detta måste det tvättas, rengöra huden något, ta bort insidan, svansen, huvudet och fenorna. Stek den till vegetabilisk raffinerad olja i en panna, rulla delar av navaga i mjöl med salt. Det visar sig mycket gott.

Jag hade erfarenhet av att använda navaga i mat. Dessa var studentår och det var med öl. Navaga var i torkad form och flera gånger i form av fisk beredd av kallrökning.

Uppriktigt sagt gillade jag dem båda, särskilt torkad saffran.

Kraftig kött, naturligtvis, men elastisk och i munnen sprids inte. Du kan ta en bit i munnen och lösa det långsamt, och när det blir för saltt kan du helt släcka denna känsla med en skumdryck. Jag skulle inte säga mycket till navaga också.

Av viss anledning, i fiskeavdelningarna i livsmedelsbutikerna i början av 90-talet, när Sovjetunionen kollapsade, var denna navaga mycket och det kostade bara pennies, men med öl var det mer komplicerat.

Så antar jag att torkning navaga och rökning med kall rökning skulle vara rätt beslut.

Vid denna tid i min region är den billigaste fisken, det är navaga. Det är särskilt gott när det inte är fryst och köpt från fiskare, bara fångat.

Fisken är inte benig, den har ett stort ryggben, som lätt avlägsnas från stekt fisk.

Du kan städa det och göra en filé, då blir det inga ben alls.

Jag gillar navaga under marinaden, först stekar vi den i skivor och häll sedan marinaden, som vi förbereder från lök, morötter och tomat.

Inte dålig och stekt fisk, du kan steka den hela, eller du kan klippa den i mindre bitar.

Många hemmafruar älskar kotletter tillagade från navaga och lägger till alla kryddor, det visar sig gott.

Bones lite. Det finns inga små ben. Du kan ge till barn. Fisk, låg fetthalt, diet. Den mest utsökta fisken i deras familj.

Enkelt och gott: vi hugger, saltar, rullar i mjöl, steker på ena sidan, vänd om, lägg i lök i halva ringar, stek, äta. Mycket gott och varmt och kallt.

Du kan lägga ut i en långsam spis eller mikrovågsugn: skär fisken i bitar, tillsätt salt, tillsätt lök, lavrushka, kryddor och örter för att smaka och simma.

I ugnen: Förbered hela slaktkroppar, gnid dem med kryddor för fisk och salt, sprida dem på en bakplåt, sprid potatis skuren i 4 bitar runt. Potatis salt, peppar, strö över olja och täcka med folie. Baka i ca 20 minuter vid en temperatur av 180 grader. Då tar vi bort folien (i detta skede kan du spruta fisken med ost) och baka i ytterligare 5 minuter.

Bakad fisk kan kompletteras med sötsurssås. Baka fisken i ugnen, steka den strimlade löken och morötterna i pannan, lägg till tomaterna, saltet, sockret, peppar och låt sjuda i ca fem minuter. Vi tar bort folien från pannan, fyll fisken med sås, baka i ytterligare 10 minuter.

Tiden att laga mat åtminstone. Matlagning är enkel, det visar sig mycket gott, så jag ser ingen anledning att laga komplexa rätter från navaga.

Det finns en viktig punkt. Avfetta inte navaga helt. Klipp frostbit, annars kommer fisken att förlora sin struktur och form.

Berätta dumma vilken typ av fisk navaga

Från billiga ganska bra havsfisk. Även om Nordsjön är borta, är man Fjärran Östern, det är enklare. Men det är fortfarande ätbart.

rengöring är inte nödvändigt, det är nog att tvätta, skära av fenorna, plocka ut innehållet i bukhålan och ta bort den svarta foderfilmen.

Du kan steka på en arbetare-bonde väg, salt och rulla i mjöl. Men bara inte för att knäcka, som alla havsfiskar, kommer det att lukta mycket skarpare. Tvärtom, försiktigt, i god olja, tills ljuset är guldbrunt. Inte starkare.

Du kan baka i ugnen med dina önskade kryddor, örter, citron. Inte dåligt under marinaden (från en morot med en tomat) kan du stew morötter och hackade lök under locket på stora bitar riven morot, skära slaktkroppen i kolumner på 4-5 cm höga

Den "balyk del" är praktiskt ätbart i den, så att det är bra för puzu. Köp bättre slaktkroppar större utan huvud. Men från billiga raser som älskar vit, benfri fisk utan ben - en måltid.

Severomorskaya med det kommunistiska partiets ära var, även om det är mindre men mildare. Och färgen är mer "stål". Men Fjärran Östern är ganska möjligt att stapla upp ätbart.

Både de och andra fångar approximativt navaga på vissa ställen så det är ingen skillnad

Hur är Navaga fisk användbar och hur man lagar den

Navaga anses vara den vanligaste fisken, och det har nyligen blivit det billigaste. Sådan tillgänglighet och billighet gör navagu "inte prestigefylld". Prestige har emellertid aldrig påverkat produktens smak. Under antika sovjetiska tider, när havsabborre var en billig och populär fisk, och pollock inte ansågs vara en matfisk, upptog navaga genomsnittet, ganska hedervärda positioner i betyget, och tjänar nu som en överkomlig skaldjursprodukt.

Navaga är en nära släkting till torsk och pollock, men köttet är mer saftigt och ömt. Eftersom det är en havsfisk, är det inte farligt ur helminthiasynpunkt. I marina fiskar finns inga parasiter som kan leva i en person, vilket innebär att du kan röka, torka och torka navagaen och till och med äta den rå. Kanske gör japanerna det, men i Ryssland accepteras det inte. Och förgäves! Nedan kommer jag att berätta mer om fördelar och skador på fisk med saffran och hur man lagar det läckert.

Hur bra fisk navaga

Navaga är en kalori proteinmat, som redan ger rätt att betrakta det sunt. 100 g av denna fisk innehåller:

  • 68,5 kcal;
  • 15,1 g proteiner;
  • 0,9 g fett;
  • 0 g kolhydrater.

Navaghu kan tillskrivas dietmat, vilket är användbart för dem som håller figuren, liksom de som är på diet av medicinska skäl. Dessutom finns det andra användbara egenskaper - ett överflöd av vitaminer och mineraler. Navagas sammansättning omfattar:

  1. vitaminer - PP, B2, B1;
  2. mineralämnen - nickel, molybden, fluor, krom, zink, järn, svavel, klor, fosfor, kalium, natrium, magnesium, kalcium, jod.

Speciellt imponerande är mineralkompositionen. Bland denna överflödsledning: jod (och det är naturligt - fisken är hav), kalium, fosfor, svavel, klor. Bland vitaminerna leder PP och B1.

På bilden Far Eastern navaga eller Vahnya bostad i norra delen av Stilla havet

Vad hjälper

Navagas kemiska sammansättning indikerar att dess regelbundna användning påverkar:

  1. ge kroppen energi (vitamin PP);
  2. förbättra matsmältningen och matsmältningsorganet;
  3. normal hjärnfunktion.

Särskilt användbart navaga för gravida och ammande kvinnor. Mamma kommer att kunna försörja sig och barnet med mikronäringsämnen och nikotinsyra, på vilken barnets utveckling beror.

Hur man lagar navaga

Signatur sallad

Jag gjorde rå salvia sallader och min familj tyckte om det. Det är bara nödvändigt att skalla det från skinn och ben, slog lite av med en trähammare, strö med finhackade lök, gröna och lite häll med senapsolja. Sallad Navaghu kan kombineras med frisk sill. Det visar sig ganska elegant.

På grillen

Det är vanligt att steka Navaghus - det visar sig vara en vanlig daglig skål som inte präglas av sofistikering. Jag föredrar att köpa små fiskar, skära dem i små bitar (2 x 3 cm), strö med brödsmulor eller fullkornsmjöl och stek i senap eller kamelinaolja.

Små bitar behövs för att inte utsätta fisken för långvarig värmebehandling. Under lång stekning förlorar läcker senapolja sin smak och färg. Det visar sig raffinerade bitar av guldfärg med en smak av senap. Gingerolja ger smaken av svamp.

I ugnen

Navaga är fortfarande en släkting till torsk, den har inte fett och rikedom. Det tillåter inte att använda det för att laga soppa. Men för stewing och rostning är det 100% lämpligt. Särskilt bra gryta eller baka saffran under en päls av grönsaker - lök, tomater, vitlök, peppar, riven morötter och sellerirot.

Till vilken navaga är kontraindicerat

Navaga är helt användbar. Kontraindikationer är endast möjliga om personen är på nolldiet, till exempel vid akut pankreatit. Förbudet gäller dock för alla produkter, inte bara en fisk. Individuell intolerans mot skaldjur är möjlig. Men i det här fallet, det finns ingen skuld för navaga igen.

Ät gott och billigt fisk med navaga - trots allt är friska, välsmakande och prisvärda kombinerade i en produkt.

Murmansk fiskeforum

Forum för kommunikation av fiskare, jägare, älskare av aktiv rekreation av Kola Arctic och inte bara.

  • Portal • Förteckning över forum
  • Ändra teckensnittstorlek
  • Utskriftsversion
  • FAQ
  • galleri
  • registrering
  • tillträde

NAVAGA

Re: Navaga

Vlasovich "15 jan 2014, 23:30

annons

Re: Navaga

Hungerman »17 jan 2014, 12:53

Re: Navaga

Murmash "30 maj 2017, 22:33

Re: Navaga

Rinat "01 Jun 2017, 22:33

Re: Navaga

MON "26 feb 2019, 21:08

Re: Navaga

19Dimas88 »26 februari 2019, 22:04

Re: Navaga

MON "26 Feb 2019, 22:56

Re: Navaga

Nikolaevna "27 feb, 2019 05:18

Re: Navaga

Mishel1 »27 feb 2019, 09:15

Re: Navaga

19Dimas88 "27 feb, 2019 10:26

Re: Navaga

Murmash "27 feb 2019, 11:47

Re: Navaga

Murmansk medborgare "27 feb, 2019, 18:09

Re: Navaga

Lax »27 feb 2019, 21:00

Re: Navaga

19Dimas88 "27 feb, 2019 22:07

Re: Navaga

Bonch »01 Mar 2019, 06:48

Vem är nu på konferensen

För närvarande tittar på detta forum: inga registrerade användare och gäster: 2

Karaktären hos fisken nawagi, dess fördelar och skada

Som med andra fisk diskuteras fördelarna och skadan av navaga fortfarande av nutritionists. Denna ovanliga och små invånare i norra och fjärran öarna har blivit populär i ett antal länder på grund av smaksdata. Om vi ​​noggrant undersöker dess kemiska sammansättning kommer det att vara möjligt att förstå varför det är så uppskattat av vissa experter inom hälsosam kost. Även skeptiker är tvungna att erkänna att denna unika produkt med rätt behandling kan ge bara en fördel för människokroppen.

Sammansättningen och fördelarna med navaga

Torskrepresentanten, så obekväm, kan användas för vardag, kost och jämn barnmat. Välja sparsam metoder för behandling av navaga, du kan spara mycket näringsämnen i individens kostfiber. Detta gör att vi kan förvänta sig att få sådana positiva resultat:

  • Denna fisk är rik på selen, vilket stärker immunsystemet och normaliserar nervsystemet.
  • Det finns mycket vitamin A i navage, vilket är nödvändigt för att bibehålla synskärpa och frisk hud.
  • Det finns i sammansättningen av fibrerna och vitamin E - en kraftfull antioxidant. Det förhindrar cellåldring, stimulerar förnyelsen, accelererar processen med rengöring av vävnader från toxiner och fria radikaler.

Tips: När du väljer mellan norra och östra sjöstyrkor rekommenderar erfarna gourmer att du föredrar den första. Dessa familjemedlemmar kännetecknas av känsliga smakegenskaper och ömhet hos kostfiber.

  • Mjuk och god fisk är rik på vitamin D. Utan det är sköldkörteln normalt inte möjlig, minskningen av benens styrka minskar. Användningen av navaga hos barn verkar som en profylax av rickets, hos äldre - osteoporos.
  • I köttet av fisk och skaldjur mycket folsyra. Detta vitamin behövs för syntes av röda blodkroppar och är bokstavligen nödvändigt för gravida kvinnor.
  • Liksom många skaldjur, skryta den goda fisken närvaron av fleromättade fettsyror. Dessa substanser stimulerar hjärtets arbete, normaliserar hjärtrytmen, reducerar högt blodtryck. Användningen av navaga visas med benägenhet för hjärtpatologier och sjukdomar i lederna.
  • Fettsyror hjälper till att hantera dåligt humör och depression. De rekommenderas även för patienter med olika psykiska störningar för att stabilisera tillståndet.
  • Användningen av Navaga inuti åtföljs av positiva externa förändringar. Ämnen i dess sammansättning minskar risken för att utveckla hudinflammation och även hudcancer. De skyddar också epidermis från solbränna.
  • Närvaron av jod i fiskens sammansättning har en positiv effekt på hälsan hos personer som lider av sköldkörtelns dysfunktion.

Ätning kan också vara en lever av saffran. Det innehåller flera typer av fettsyror som är nödvändiga för syntesen av lipider och kolesterolmetabolism. Det hämmar också inflammation och minskar kroppens reaktivitet, vilket förebygger allergier.

Fördelarna med nawaga hos gravida och ammande kvinnor

Näringsrik fisk, rik på fettsyror och folsyra, är en av de produkter som behövs i kosten hos en gravid eller ammande kvinna. Introduktionen av navaga i menyn ger följande resultat:

  1. Fostret utvecklar aktivt hjärnan och den visuella apparaten aktivt och korrekt.
  2. Skapat och konsekvent utveckla barnets nervsystem i livmodern.
  3. Lågkaloriprodukt tillåter inte en kvinna att aktivt gå upp i vikt.
  4. Mängden näringsämnen har en positiv effekt på en gravid kvinnas humör, utseende och välbefinnande.

Trots det faktum att fettsyror som kommer från den 27: e gravidveckan ackumuleras och förblir i barnets kropp tills det blir 1,5 månader, ska du inte ge upp navaga strax efter att ha födt. Hennes närvaro i en kvinnas diet stärker spädbarnets skelettsystem och ökar dess immunitet. Den ungefär samma unga mamma tack vare denna produkt kommer snabbt att återhämta sig från graviditet och förlossning.

Navagas skada och dess egenskaper

När det gäller den potentiella faran med navaga är detta endast möjligt i två fall:

  1. Om du är överkänslig mot skaldjur eller specifikt denna fisk.
  2. Vid behov behåll en diet på grund av akut pankreatit. Men i detta fall är patienten förbjuden någon fisk, inte bara den här.

I alla andra fall kan du säkert inkludera i kosten. Ålder och kön hos en person spelar ingen roll.

Rekommendationer för urval, förvaring och förberedelse av navaga

Navaga måste köpas färskt, från att frysa dess smak och textur ändras inte till det bättre. Prefekten ges till täta och tjocka slaktkroppar av känslig orangefärgad färg. Det bör lukta bra fisk, spår av slem är inte tillåtna. Det är bättre att inte lagra produkten alls, men omedelbart börja laga den på den valda skålen. Återfrysning av arbetsstycket borde inte vara.

I matlagningsprocessen bör representanten för torskfamiljen vara medveten om dessa punkter:

  1. Små ben i den här fisken är frånvarande, så du kan säkert släppa det ens på malet fisk.
  2. Det bästa alternativet för att göra navaga är att steka det i bröd eller smet av mjöl, salt och slagen ägg.
  3. Från fisken visar det sig utmärkt örafyllning för pajer och grytor.
  4. Navaghu är ofta bakad i keramiska krukor, stekt på kol, brukade göra fisk shashlik.
  5. Stekt eller kokad filé av navaga tillsätts till fisksalat.
  6. En annan kan marineras. För att göra detta bör fisken stekas på något sätt och häll eventuell marinaden. Efter infusionen i 2 dagar i kylskåpet är maträtten redo. Servera det med senapssås.

Enligt onkologer minskar regelbunden användning av navaga även risken för att utveckla cancer i njurarna, leveren, prostatakörteln, bröstet och tjocktarmen. Med dessa mål bör produkten introduceras i kosten minst två gånger i veckan. Bearbetning av ämnen på samma gång bör vara så mild och så kort som möjligt.

Navaga: fördelaktiga egenskaper och kalori

Navaga är en fisk från torskfamiljen, som har en trevlig smak och många användbara egenskaper. Denna billiga produkt kommer att ha en märkbar effekt på din hälsa med korrekt förberedelse. Låt oss ta reda på vad fördelarna och skadan för navaga är, vem är särskilt rekommenderad att använda den, liksom hur man väljer och lagar fisken rätt.

Vilken typ av fisk

Navaga är en liten fläckig fisk av olivfärg. Det lever i det kalla ödet i de östra östra och norra regionerna. Det finns två typer av navaga:

  1. North. Habitat - Vit, Kara och Barentshavet. Dess storlek överstiger inte 30 cm. Köttet är mjukare och ömt. Denna typ av fisk började i första hand fånga till industriella ändamål.
  2. Fjärran Östern. Denna fisk är större än norr, bor i Bering, Chukchi, Okhotsk och Japanska havet. Ett annat namn för denna art är Wahnia.

I allmänhet är smaken av dessa två arter likartade. Fisk som fångas i sen höst eller vinter, har den bästa smaken.

Sammansättningen av köttnavaga

Mager kött är rik på vitaminer, makro- och mikronäringsämnen. Det innehåller en betydande mängd vitaminer B1, B2, B9 eller folsyra, vitamin PP, liksom många användbara aminosyror. Mängden vitaminer A, C och E är sämre i innehållet, men dessa komponenter gör också kött friskare. Dessutom är produkten rik på kalium, fluor, fosfor, jod och kalcium.

Näringsvärde och kaloriinnehåll i navaga

Caloric navaga per 100 g beror på typen av behandling. Tänk på de vanligaste matlagningsmetoderna.

Energivärde, kcal

Stekt med mjöl

Stewed med lök och morötter

Vad är användbart navaga

Navaga har många fördelaktiga egenskaper för kroppen, inklusive:

  1. Underhåll av immunitet och nervsystemet, vilket säkerställs genom närvaron av selen i kompositionen.
  2. Förhindra cellåldring med vitamin E.
  3. Förstärkning av bensystemet, vilket hjälper vitamin D.
  4. Säkra frisk hud och synhår på grund av vitamin A.
  5. Fördelaktig effekt på kolesterolmetabolism och fettsyntes, som tillhandahålls av omättade fettsyror i naga lever.
  6. Öka motståndet mot stress, förbättra hjärnans funktion och normalisera sömnmönster.
  7. Av speciell betydelse är folsyra, vilket hjälper till att bilda röda blodkroppar.

Nu överväga vilka specifika sjukdomar som kan vara indikationer på användningen av produkten.

För vilka sjukdomar är navaga fisk användbara?

Det rekommenderas att äta fisk i följande patologier:

  1. Hypertoni och andra problem i hjärt-kärlsystemet. Omega-3-fettsyror i kött är användbara för korrekt hjärtfunktion, tryckstabilisering och hjärtfrekvens.
  2. Sköldkörtelnfunktioner, vilka vitamin D och jod hjälper till att normalisera.
  3. Navaga har en positiv effekt på barnens kropp och förhindrar rickets.
  4. Fettsyror hjälper också till att förhindra cancer: njure, lever, kolon, bröst och prostatacancer.
  5. Regelbunden användning av produkten förbättrar mental hälsa, utjämnar symptomen på depression, bipolär sjukdom och andra avvikelser.

Är navaga användbart för gravida och ammande kvinnor?

Bevisade fördelar med navaga och för gravida kvinnor. Produktens sammansättning är provahexaensyra. Det är användbart för utvecklingen av hjärnan, den visuella apparaten och det ofödda barnets centrala nervsystem. Läkarna rekommenderar att gravida och ammande kvinnor använder upp till 200 mg av syran per dag.

Fisken är också användbar när den hotas med missfall - regelbunden konsumtion hjälper till att hålla graviditeten. Selen, järn och jod på cellulär nivå skyddar fostret mot miljöskador. Att äta fisk under graviditeten kommer att bidra till att förebygga postpartumanemi. I den första månaden av laktationsperioden är det önskvärt att kassera produkten för att undvika en eventuell allergisk reaktion.

Är det möjligt att navaga för barn

Att ge navaga till barn rekommenderas från 2 år. Denna fisk är speciellt användbar under stressperioder och intensiv studie: aminosyror och selen stöder normalt nervsystemet och aktiverar hjärnan.

Fördelarna med navaga för äldre

Vid 50 års ålder tvättas kalcium i stora mängder, vilket leder till osteoporos. Regelbunden användning av navaga hjälper till att stärka benväv och normalisera hormoner. Det kommer inte heller att låta energin gå ut, stödja hjärnans arbete och återställa vitaliteten hos en äldre person.

Diet av Navaga

Navagh innehåller inte fett, så om det är ordentligt försett kan det kallas en maträtt. På en diet är det bättre att laga mat eller ånga. Det går bra med färska eller ångade grönsaker.

Fisk kommer att hjälpa till att tillfredsställa hunger, utan att ladda kroppen med extra kalorier. En stor mängd protein kommer att bidra till att stärka musklerna, så att den med regelbundna kraftbelastningar är speciellt användbar.

Navaga kaviar fördelar

Fiskkaviar är inte mindre användbara - det rekommenderas att äta det för att förbättra immuniteten och förhindra sjukdomar i hjärtan och blodkärlen. Det förhindrar blodproppar genom att sänka kolesterol. Kaviar hjälper också till mental stress.

Så gott att laga navaga

Det finns många sätt att laga mat, vilket skiljer sig i komplexitet och smak. Tänk på några av dem:

  1. En av de mest utsökta och vanliga rätterna - stekt fisk. För att naga ska behålla juiciness och ömhet måste den avlägsnas från ugnen några minuter innan det är klart - fisken når den heta stekpannan. Frying producerar många skadliga cancerframkallande ämnen, så det är bättre att inte missbruka stekt fisk.
  2. Läckra och välsmakande erhålls med saffran stuvad i gräddfil. För en tjock konsistens kan du lägga till lite mjöl till gräddfilen. Den speciella smaken av skålen kommer att ges av passaged lök och morötter.
  3. Användbar för digestion kommer att vara öra. För att köttet ska behålla densiteten måste det kokas på den svagaste elden.
  4. Från navaga kocken och kotletter. För att ge juiciness till skålen rekommenderas fiskmjölk att blanda med brödsmulor som absorberar och behåller fukt.
  5. Det mest användbara sättet att laga mat, lämpar sig för kost och hälsosam kost, kokar eller ångar. För att göra fisken smakigare kan du lägga till dina favorit kryddor när du lagar mat och strö med örter när du serverar.

Denna fisk är lämplig för lunch eller middag. Det går bra med potatis, ris, sallader från färska grönsaker.

Gör Navagu ren

Rensa navaga enkelt. Fisk från torskfamiljen säljs vanligtvis utan huvud och ingångar. Det återstår att skära flänsar och svans.

Innan matlagning eller bakning tas bort huden från fisken. För att göra det lättare att bli av med det, måste du hälla fryst fisk med kokande vatten och sedan med kallt vatten.

Eventuell skada på naga och kontraindikationer

Att äta fisk kan skada kroppen om den lagras eller transporteras felaktigt. En olämplig mat kan orsaka allvarlig giftförgiftning. Om fisken är av hög kvalitet rekommenderas det inte att äta det om du är överkänslig, den första månaden efter graviditeten och för barn under 2 år.

Hur man väljer en Naga och håller

Vid val av fisk är det viktigt att fokusera på följande rekommendationer:

  1. Ta inte en produkt som redan är för mycket frost. Detta innebär att fisken upprepade gånger är fryst och tinas.
  2. Magen av färsk fisk bör vara vit. Gulaktig nyans indikerar början av oxidationsprocessen av fetter.
  3. Ögonen av högkvalitativ fisk bör inte vara grumlig.
  4. Högkvalitativt kött av götat fisk har en vit, men inte gråaktig färg.

Frisk produkt, det är önskvärt att omedelbart förbereda, utan frysning. Om detta inte är möjligt kan det dock lagras vid en temperatur som inte överstiger -18 ° C. Efter att ha tinas fisk är det inte nödvändigt att frysa det igen.

slutsats

Fördelarnas fördelar och skador beror främst på produktens färskhet och beredningsförfarandet. I avsaknad av allvarliga kontraindikationer kommer högkvalitativ fisk att ge betydande fördelar för kroppen, stärka hjärtat, benen, nervsystemet, hjälpa dig att gå ner i vikt och bli mer energisk.

recensioner

För att verifiera den fördelaktiga effekten av navaga på kroppen, kommer det att hjälpa recensioner av personer som regelbundet använder den.

Dmitry, 35 år gammal, Nizhny Novgorod

Av hälsoskäl äter jag inte stekt mat, men navagaen är smaklig i någon form. Jag lagar det i ugnen med kryddor och grönsaker, smaken är utmärkt.

Navaga fisk recensioner

Registrerad: 15/07/03
Meddelanden: 7763
Plats: Nashensky

Registrerad: 22/12/04
Meddelanden: 4368
Plats: Primorye

Registrerad: 15/07/03
Meddelanden: 7763
Plats: Nashensky

Registrerad: 15/07/03
Meddelanden: 7763
Plats: Nashensky


Registrerad: 08/12/08
Meddelanden: 10877
Var: Vladik


Registrerad: 01/12/08
6254 meddelanden
Plats: Ussuriysk

Det framgår att årets krigare gick bra


Registrerad: 12/03/12
Meddelanden: 21,437
Plats: Lokal från byn Razdolnoe.


Registrerad: 08/12/08
Meddelanden: 10877
Var: Vladik


Registrerad: 27/02/12
Meddelanden: 2436
Plats: Ussuriysk

Som svar på:
Ca 20-25 år sedan serverades coreban med surkål. Jag älskar Navaghu älskar någon, trots stekt, stuvad, varm, kall igår, och även varje dag stör Koryuhan för andra eller tredje dagen. Förutom att torkas.

Ja, för att säga, Navaga i någon form, förblir Navaga och smaken kommer inte att skämma bort !! Själv på en dag använder jag Navaghu !! I någon form !! Och viktigast av allt, GÅ INTE !!


Registrerad: 12/03/12
Meddelanden: 21,437
Plats: Lokal från byn Razdolnoe.

Som svar på:
Och viktigast av allt, GÅ INTE !!

Särskilt fylld med svamp.


Registrerad: 20/11/08
Meddelanden: 7113
Plats: Vladivostok

Jag ber om ursäkt för de dumma bilderna. Fotik kom kirdyk.
Grate morötter, hugga lök och stek i en stekpanna, lägg till tomatpasta. Rengör navaga, skär i portioner. Vi smörjer ett bakplåt med olja, vi lägger den i navaga, på toppen lägger vi stekt morot. Vatten allt, lätt, pickle från tomater eller gurkor. Vi lägger ugnen 150 grader i 30-35 minuter.
Alla fiskar är klara. Det visar sig mycket mildt, smälter i munnen. Förbereder snabbt, utan att kräva mycket väsen.
Som en parabol kokas potatis och mycket koreansk, kryddig kål. Det ger lite krydda.
Tja, okej, jag klappar upp det jag lagade.

Redigerad fisher hawk (09/01/13 12:46)

Registrerad: 28/12/07
Meddelanden: 333
Plats: Ussuriysk

Som svar på:
Som svar på:
Och viktigast av allt, GÅ INTE !!

Särskilt fylld med svamp.

Och i mer detalj, tack så, det låter väldigt gott.

Redigerad av Boris.Us (09/01/13 02:20)

Registrerad: 16/03/05
Meddelanden: 5516
Plats: Vladivostok

_________________________
Med vänliga hälsningar,
Gennadij

Livet är inte socker, men inte salt.


Registrerad: 12/03/12
Meddelanden: 21,437
Plats: Lokal från byn Razdolnoe.

Som svar på:
Som svar på:
Som svar på:
Och viktigast av allt, GÅ INTE !!

Särskilt fylld med svamp.

Och i mer detalj, tack så, det låter väldigt gott.

Ja, det var ett skämt, jag Genna (icke-gammal) podkolol. Jo, han älskar den här grejen, fet, men som jag

MirTesen

Kommunikation med vänner, de mest utsökta bevisade recepten, hjälp i alla frågor, vårt hantverk och våra resor! ALLT OM ALLA.

PASTE-EXPERIMENT - ROASTED NAVAGA

Här skryter jag! Den här fisken visade oss Ira Osipova, här.

Jag köpte en navaga, som det visade sig - problemet är att hitta den här fisken! Och då kom jag över.

Vad är experimentet - jag steker alltid fisk, rullat i mjöl. Och då trodde jag att om jag gillar kucchini och köttbullar att steka i semolina mer, försök inte att steka fisk i den. Experimentet var en framgång, jag gillade det! Semolina ger en läcker skarp och är inte lika brinnande i pannan som semolina.

Att smaka på fisk zashib! Sweetie och lite som min favoritis, kanske ännu mer succinkt. Och priset är mycket trevligare, isen är bara oanständig! Jag trodde inte att jag inte ens kom ihåg när hon kokade navaga för sista gången. Horror. Otillbörligt förbikopplad fisk! Förresten, jag såg nyligen en historia på TV, där vi lovades att bli omkastad med Naga, som en stor fångst. Någonting jag inte ser. Irisha, tack för rådgivning, mycket gott!

Reaktioner på artikeln

Gilla vår sida? Gå med eller prenumerera (meddelanden om nya ämnen skickas till posten) på vår kanal i MirTesen!

Senaste nyheterna

Direktören för NABU Artem Sytnik lämnade aldrig ett svar på de upprepade förfrågningarna från offentliga aktivister och veteraner av anti-terroristoperationen om medborgarskap för människor nära honom

Vladimir Zelensky lyckades på kort tid uppleva alla njutningar av oppositionens liv

28 februari 18:18

Maruv blev angripen för en civil ställning i "out of politics" -stil som "dovet av fred" reste till Ryssland

27 februari 15:08

NABU misstänker folkets biträdande Dmitry Belotserkovts i olaglig anrikning och gör falsk information i deklarationen

25 februari 08:28

Rösterna bör vänja sig på att president- och parlamentskampanjen kommer att vara extremt rastlös

20 februari, 15:10

Nyligen har den ukrainska ryttarsporten rört upp en skandal orsakad av bristen på ukrainska idrottare i den kvalificerade turneringen i 2018 Nations Cup - den mest prestigefyllda världsevenemanget i denna sport. Ukraina var representerat av den ungerska ryttaren vid valet i Budapest, medan ukrainska idrottare hade all chans att nå finalen. Samtidigt uttrycktes ett antal anklagelser om förskingring av budgetmedel till ledningen av All-Union State University of Cosmology.

07 februari 19:01

Groysman försäkrar att genomsnittslönen har ökat, och vad experterna tror, ​​lärde jag mig CommentsUA