GERD, INTE EXEMPT BARRETT DEPT. Är det nödvändigt att göra en operation? OCH VAD?

Hej, kära doktorer.
Jag har varit sjuk med GERD i nästan 17 år. Sedan 2000, från 13 års ålder. Under våren 2000 dog min far, under samma vår som jag genomgick en stark behandling för opisthorchiasis (mycket giftiga droger, följt av att rena levern med droppare) och på hösten det året började jag ha de första symptomen på GERD (brännande och ont i halsen och i näsan började jag kväva, halsbränna blev frekventare efter att ha tagit olika livsmedel (oftast akut och fet). Appeller till läkare i samhället gav inga resultat. Från 2000 till 2004 behandlade vår ENT mig från alla typer av otolaryngit, faryngit och tonsillit en massa antibiotika. Jag drack dem Året runt, men mitt tillstånd förbättrades inte. Brännande och ont i halsen, tillsammans med andningssvårigheter kvar. År 2004 slöt vår terapeut att jag hade goiter, eftersom det är svårt för mig att andas, något stör varandra. Jag började behandla endokrinologen för det republikanska sjukhuset i Abakan. Under lång tid drack jag jodomarin eller jodaktiv (och från undersökningarna var jag endast förskriven sköldkörtel ultraljud, men det var hela tiden inom det normala området och förändrades inte). Längs vägen tog jag från tid till annan kurser av antibiotikabehandling för olika ENT-sjukdomar eftersom symptomen inte gick bort.
Och bara 2012 ledde en annan terapeut, enligt mina klagomål om svaghet och ständigt brännande i halsen och näsan, mig till FGS och till gastroenterologen. Resultaten visade att jag har en diagnos: GERD, reflux esofagit, hjärtinsufficiens och ytlig gastrit. Och från 2012 till mars 2017 drack jag IPP (Omeprazol, 20 mg 2 gånger om dagen) + Gaviscon för natten, + Jag bytte min livsstil, lämnade för att göra hårt fysiskt arbete, gick på en diet (jag dricker inte alkohol alls, Jag röker inte, äter inte kryddig fett, stekt, choklad, gaz.napitkov etc.), lägg dig bara 4 timmar efter att ha ätit, sova med en upphöjd övre kropp, även om jag ibland bröt dietten, kunde jag inte ge upp söt (rullar, kakor, kakor, till och med choklad). Men symtomen i alla dessa år förblev praktiskt taget oförändrade, särskilt då det var dåligt på morgonen på grund av nattflödet, allt i min mun och näsa var surt och brinnande, + jag har barkning hela dagen, inte stark men obehaglig, hostande (som farfar mycket obehagligt i allmänhet eller vid bordet).
Och i mars 2017 blev jag sämre, förutom en brännande känsla i nasofarynxen uppträdde sömnadssmärtor i bröstet, vilket gav mig till min högra sida, under min lever, sedan till min vänstra sida, till mitt hjärta. Jag gick rakt till Abakan, passerade FGS (länk till resultatet av FGS längst ner i meddelandet). Var skrev jag följande i slutsats:
- Ytlig gastrit
- Cardiats misslyckande
- Barretts matstrupe är inte uteslutet.
(+ Jag tog materialet på Biopsy 1.2. Jag följer resultaten den andra dagen.)

Efter FGS vände jag mig till en terapeut på mitt bostadsort, bad om en kvote till en gastroenterolog. Men det visade sig att vi nu inte har en enda gastroenterolog för hela republiken Khakassia. Horror. Det finns bara specialister i de betalda medicinska centra i staden Abakan. Terapeuten skakade på huvudet och sa att vi kommer att behandla dig själv. Jag protesterade mot henne och sa att konservativ behandling inte hjälper mig, och att jag vill ha en operation. Men hon började avskräcka mig, baserat på det faktum att symptom upprepas och försvårar efter operation i mer än hälften av fallen.
Nu har hon ordinerat mig en kost (som jag gjorde för mig ännu striktare, för den vanliga kosten med GERD hjälper mig inte), jag sover nu nästan sittande (även om min rygg börjar skada på natten och jag måste falla under. I allmänhet sover jag inte nu och mjöl), jag har druckit droger i två veckor nu: Emanera (40 mg för natten, även om den sura smaken i munnen fortfarande inte går någonstans, särskilt på morgonen och 0,5-2 timmar efter varje måltid, så jag har ökat det själv Jag har tagit Emaneras dosering i två dagar, jag har druckit det 40 mg varje morgon och kväll, men även nu har jag en sur i munnen) + ganaton (50 mg 3 gånger om dagen, 1 flik före måltider) + Gaviscon eller Pepsan (om du har en sur känsla i munnen, tar jag dem två till fem gånger om dagen, mestadels 30-40 minuter efter mat och på natten. Om jag på kvällen vaknar och det är surt i min mun, tar jag också 1,5-2 teskedar av dessa antacida, det blir lättare i flera timmar).
Bröstsmärta förresten var nästan omedelbart efter starten av medicinen. Stark bränning och smärta i nasofarynx i två veckor nu som inte (och det gör mig glad). Men det är surt i min mun nästan hela tiden, särskilt känslan ökar efter att ha ätit och på morgonen. Under denna tid var i receptionen hos vår terapeut flera gånger. Jag säger till honom att om behandlingen inte hjälper mig längre, och ännu mer om diagnosen Barret's Esophagus är bekräftad, vill jag ha Nissen Fundoplication-operationen. Läkaren avskyr mig, säger ung fortfarande, vi måste försöka konservativt behandlas. Men vad händer om det blir värre? Jag kan inte fungera, jag kan inte böja och påverka pressens område. Jag måste äta 5 gånger om dagen i små portioner, som en baby. Vem behöver mig, jag är praktiskt taget inaktiverad. Men det är därför ingen med denna sjukdom ger funktionsnedsättning.

Men huvudproblemet i operationen. Jag vet inte vad jag ska göra? Är det värt att göra Fundoplication på Nissen? Och om så, vilken, öppen eller laporoskopisk? Använda selektiv proximal vagotomi eller inte? Och i så fall, i vilken klinik skulle du rekommendera mig att ha en operation?

Esofagitkirurgi - fördelar, priser och nackdelar

En operation för esofagit är en extrem åtgärd som tillgrips när konservativ behandling har misslyckats. Själva tanken på operation är en stor stress för patienten. Men du borde inte oroa dig för det här: Moderna teknologier gör att du kan utföra denna manipulation så snart som möjligt och med minimal skada på patienten. I de flesta fall behöver det inte ens ett snitt i bukhålan, vilket drar oss fantasin med ordet "operation" - det är tillräckligt att göra flera små hål. Alla manipuleringar är helt smärtfria och utförs under generell anestesi.

Indikationer för kirurgi

Kirurgi är ordinerad till patienter som lider av svår esofagit. I det här fallet kan medicinsk behandling vara helt enkelt meningslös. Vidare hjälper inte konservativ behandling - en förändring av livsstil, kost och behandling av folkmedicin - i en sådan situation. Från de löpande formulären kan du bara hjälpa till med operationen.

Tillåts för kirurgi är personer vars ålder inte överstiger 35 år, utan att ha allvarliga kroniska sjukdomar som kan störa kirurgiska ingripanden.

Innan du går till kirurgen måste patienten skicka ett gastroenterologistest för att bestämma nivån på syrabasbasen. Detta gör att du kan exakt identifiera vilken typ av esofagit patienten lider, vilket är viktigt under operationen.

När en bråck i membranet detekteras, tas ingen åtgärd på matstrupen sfinkteren. Tvärtom elimineras detta fenomen. Även om patienten kanske inte känner till förbättringen vid första gången efter en sådan operation, kommer det normala funktionen i mag-tarmkanalen att återställas inom en snar framtid. Om detta inte händer, utförs upprepad operation.

Om det finns behov av kirurgi, kan läkaren bara besluta efter att ha konsulterat en dietist och en kirurg. I svåra fall kan samråd sammankallas för kollektivt beslutsfattande.

Patienten sänds till operationen endast på egen vilja eller i fallet då läkemedlet utfördes korrekt inte gav resultat. Om det inte är möjligt att med säkerhet bestämma den exakta orsaken till utvecklingen av esofagit, fördröjs operationen tills patienten genomgår mer detaljerade analyser.

Fördelar med kirurgisk behandling

Innan du tilldelar en patient laparoskopi eller fundoplication, genomgår patienten en speciell undersökning, under vilken det blir klart vad läget i undervattnet är, oavsett om det finns en membranförskjutning eller spontan avspänning av esofagusfinktern. Beroende på dessa studier väljes en strategi och sannolikheten för ett framgångsrikt resultat av det kirurgiska ingreppet bestäms. I de flesta fall (ca 90%) ligger orsaken till esofagit i den sista faktorn.

Kirurgi har sina fördelar:

  • Operationen eliminerar orsaken till sjukdomen, i motsats till läkemedelsbehandling, där vissa symtom endast tillfälligt elimineras;
  • Ofta, efter operationen, visar patienter med livslånga symptom inte längre tecken på esofagit, det vill säga sjukdomen behandlas en gång för alla.
  • Efter operationen är läkemedelsbehandling i de flesta fall inte föreskrivna för rehabilitering, och patienten släpps helt frisk efter några dagar. efter det är det bara tillräckligt för honom att äta ordentligt och regelbundet besöka en läkare för undersökning;
  • Operationen utförs under generell anestesi, den är helt smärtfri och ser till patienten som en normal sömn sömn, varefter han vaknar frisk.

Nackdelar med kirurgisk behandling

Trots alla fördelar med operationen har hon också ett antal nackdelar som bör beaktas innan man går överens om operation. Oftast vägrar patienten kirurgi av följande skäl:

Läkemedelsbehandling är uppenbarligen säkrare, eftersom behandlingsprocessen kan kontrolleras av patienten och kirurgin utförs av kirurgen.

I mycket sällsynta fall finns det möjlighet till återkommande sjukdom.

Trots det faktum att risken för återutveckling av esofagit praktiskt taget sänks till noll, kan det hända att patienten som en följd av en överträdelse av operationens gång kommer att utveckla komplikationer eller annan sjukdom. För att hjälpa patienten i tid måste han vara under ledning av en läkare i två år och regelbundet besöka kliniken. Annars är det svårt att identifiera den patologi som börjar utvecklas enbart från patientens ord. Ibland kan upprepad operation vara nödvändig.

De främsta anledningarna till att vägra operationen:

  • Det kan finnas komplikationer som leder till mycket allvarliga följder och till och med död hos patienten.
  • Allvarlig rehabiliteringsperiod - patienten återhämtar sig från den överförda sjukdomen mycket längre än med läkemedelsbehandling.
  • Operationen kan vara kontraindicerad hos äldre.

Förberedelse för operation

Före operation kan din läkare ordinera följande prov och tester:

  • Extern undersökning och patientintervju (utförd av en gastroenterolog, en nutritionist, en kirurg och ibland en hudläkare);
  • Röntgen (utförs av en radiolog, resultatet utvärderas av en gastroenterolog och en kirurg);
  • Endoskopi med biopsitest (utförd av en gastroenterolog);
  • Manometri test (utförs även av en gastroenterolog).

Dessutom måste du besöka din lokala läkare och informera honom om att du är tvungen att tillgripa operationen. Detta är nödvändigt för att ge dig kvalitetsvård efter urladdning.

Före operationen kan du bli ombedd att begränsa antalet läkemedel som används vid behandling av esofagit. Till exempel två veckor före operationen ska du helt sluta att ta acetylsalicylsyra, klopidogrel och andra blodförtunnare.

Om verksamheten kommer till din vän eller släkting, ge honom på alla sätt moraliskt stöd och skapa ett positivt resultat. Ingenting hjälper återhämtningen mer än en positiv attityd. Om patienten var hemma, är det inte nödvändigt att ta honom till operationen i kollektivtrafiken. Det är bäst att ta honom till sjukhuset i en privat bil eller ringa en taxi. Det skulle vara bra om du bor i en medicinsk anläggning åtminstone till slutet av förfarandet.

Patienten ska inte äta tung mat före operationen. Om mindre än åtta timmar kvar före operationen ska du helt överge mat och vattenintag.

Metoder för drift

Det finns flera sätt att utföra en operation för esofagit:

laparoskopi

Denna operation syftar till att återställa slemhinnans normala funktion i nedre delen av matstrupen, intill magen. Det är anmärkningsvärt att under denna procedur finns det inget behov av att göra ett abdominal snitt i patienten: alla manipuleringar utförs med hjälp av prober. Operationen varar längre, är dyrare, men samtidigt upplever patienten mindre obehag och återhämtar sig snabbare.

Efter att anestesin har fungerat och patienten har somnat, gör kirurgen flera punkteringar i bukhålan, genom vilken han introducerar luftrör, instrument och en sond som kommer att visualisera framstegen på operationen på bildskärmen. Vidare tvingas luften in i bukhålan med en speciell pump. Därefter dras sfinkteren upp till matstrupen, lindas runt den och fixeras med hjälp av verktyg. Därefter fixas catgut (speciella självupplösande trådar). Därefter pumpas luften ur bukhålan, verktygen tas bort och hålen sutureras.

Efter denna operation är det inte nödvändigt med en lång vistelse på sjukhuset för behandling, två eller tre dagar räcker.

Om det under operationen finns problem med sonden (det drabbade området är inte synligt på grund av fettavlagringar) kan man besluta att stoppa laparoskopi och fortsätta till en öppen operation.

Öppna fondoplikation

Denna operation liknar laparoskopi, förutom att alla manipuleringar utförs inte med en sond, men med konventionella instrument. Detta är ett longitudinellt snitt i bukhålan och kirurgen slingrar personligen sfinkteren runt matstrupen, fixar den med ett klipp och syr upp. Denna operation är billigare än laparoskopi och utförs snabbare, men patienten återhämtar sig längre efter det. Dessutom är det kontraindicerat hos äldre och patienter som har dålig blodpropp. Rehabilitering inom patienten kan ta upp till två månader, och efterföljande hembehandling kan ta upp till två år.

Barnkirurgi

Fundoplication av barn föreskrivs endast i det mest extrema fallet, när konservativ behandling inte ger resultat. Innan barnet skickas till operationsbordet genomförs en mycket grundlig undersökning, som dessutom kan innehålla ultraljud. Varje misstag kan kosta en liten patients liv, därför utförs ofta undersökningar i flera medicinska institutioner samtidigt för att minimera risken.

På grund av det faktum att barnets kropp fortfarande är för ung och kanske inte kan överföra öppen fondoplikation, är det oftast olagligt att laparoskopi. Samtidigt används mycket tunna laparoskopiska instrument, och sonden med hjälp av vilken operationens gång kommer att observeras sätts in genom munnen. På grund av komplexiteten att manipulera instrument i ett trångt utrymme kan det vara nödvändigt att producera några ytterligare sektioner inom membranets och leverens område.

Återhämtning efter operation

Efter urladdning måste patienten följa några enkla regler som hjälper honom att återhämta sig snabbare efter operationen:

  1. De första fem dagarna att följa sängstöd;
  2. Att börja de dagliga arbetsuppgifterna endast i gott hälsotillstånd
  3. Ofta gå ut på promenader, men känner de första tecknen på trötthet, genast återvända hem;
  4. Avstå från körning när du tar smärtstillande medel;
  5. Glöm inte de råd som ges på sjukhuset.
  6. Medan patienten inte kan svälja, ta läkemedlet krossat i pulver och blandas med vatten;
  7. Försum inte försiktiga analgetika, även om personen inte känner smärta.
  8. Ta antibiotika regelbundet för att undvika bakteriell kontaminering;
  9. Om patienten tog antidepressiva läkemedel ska du rådgöra med din läkare om du ska fortsätta att ta dem.
  10. De första 48 timmarna kan du inte blötlägga klippplatsen och ta ett bad och duscha.
  11. Efter två dagar kan du ta bort plastbandage;
  12. Du kan inte ta bort patcharna om de inte faller bort sig själva.
  13. När behovet uppstår tvättar du inläggspunkterna med mild tvål och vatten.
  14. Fukt inte sår med oljor, torka inte dem med talkpulver.
  15. Ta inte fast mat, medan det finns en känsla av postoperativt obehag.
  16. Drick inte kalla och heta drycker;
  17. Bita av små bitar och tugga dem noggrant, genomskärning av fast matintag med vatten;
  18. Undvik mat som är svåra att svälja;
  19. Ät inte mat som framkallar gasbildning.
  20. När du äter, när det är möjligt, sitta upprätt, försök att inte slash;
  21. Efter att ha ätit, gå inte till sängs och utför inte någon fysisk aktivitet i 20 minuter;
  22. Dela inte måltider till frukost, lunch och middag, äta lite efter behov.

Glöm inte att regelbundet besöka din läkare och undersökas. Oavsett hur upptagen du är, måste du lägga allt och gå till en checkup på sjukhuset. Din hälsa kan bero på det!

Eventuella komplikationer

Ibland i händelse av hälsoproblem, patienter panik, släpp rehabilitering under överinseende av en läkare och börja behandlas med folkmedicin, eller till och med vända sig till tvivelaktiga personer som kallar sig läkarna eller psykikerna. Att göra detta är absolut omöjligt, eftersom sjukdom kan vara ett tecken på en allvarlig komplikation. Om operationen utfördes av en erfaren kirurg, så finns det inget att oroa sig för, bara fortsätt behandlingen under överinseende av en läkare. I extrema fall, kontakta en annan klinik.

Komplikationer kan observeras efter något, även det enklaste kirurgiska ingreppet:

  • Spridning av infektion i matstrupen och sfinkterområdet (med hänsyn till hygieniska och hygieniska normer under driften och efter det)
  • Riklig blödning i bukhålan (kan uppstå som en följd av kirurgens felaktiga åtgärder och i fallet då den behandlande läkaren inte tog hand om att kontrollera blodet för koagulering).
  • Oförmåga att svälja mat (uppstår ur det tvungna behovet att skada fodret av matstrupen och vanligtvis försvinner i sig efter några dagar);
  • Sjukdomsrepetition (om diagnos och behandlingstaktik valdes felaktigt);
  • Försvinner möjligheten att burpa (med kraftig åtdragning av sphincten under operationen);
  • Skador på inre organ (på grund av läkarens oerfarenhet);
  • Negativ reaktion på anestesi (utveckling av hjärtsjukdomar och psykiska sjukdomar).
  • I genomsnitt kostar laparoskopisk fundoplication 100 000 rubel.
  • Priset på öppen fondoplicering är lägre - cirka 70 000 rubel.
  • Laparoskopi hos barn under sex år kostar minst 150 000 rubel.

Kostnaden för operationen kan variera beroende på operationens komplexitet och fallets försummelse. Avvikelser i prissättningspolitiken kan vara antingen upp eller ner, men inte mer än 30%.

Om du erbjuds en operation för att återställa din hälsa, ha inte bråttom att vägra: händerna på en erfaren kirurg kan göra underverk.

recensioner

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss - så vi kommer gärna att granska operationen med esofagit i kommentarerna, det kommer också att vara användbart för andra användare av webbplatsen.

Danila, Orenburg

"I fem år förgiftade jag kroppen med piller, jag kunde fortfarande inte våga undergå operation. Och när han äntligen gjorde det kunde han inte hitta några andra ord än "hjärnlösa röv". Så många år har lidit, så mycket pengar spenderades på behandling... Efter operationen har ett och ett halvt år gått, känner jag mig helt normal, inga komplikationer. Inte konstigt att de säger att rädsla har stora ögon. "

Angelina, Saratov

"Operationen på esofagit övervakar säkert: de gör det under generell anestesi. Men återhämtningsperioden kommer att komma ihåg länge. I ungefär en månad hade hon ätit babypuré, hon var rädd för att svälja något som åtminstone var villkorligt relaterat till fast mat. Har kastat bort 18 kilo, vid början 60. Jag lämnade huset bara under en hand med mannen att inte falla eller att vinden inte blåste bort. Men jag minns inte mer om sjukdomen längre, min hälsotillstånd är bra, mitt humör också. "

Fundoplication (operation för reflux esofagit): indikationer, ledning, resultat

Fundoplication är en operation som används för att eliminera gastroesofageal reflux (en returflöde av innehållet från magen till matstrupen). Kärnan i operationen är att magsväggarna är lindade runt matstrupen och därigenom stärker esofageal-gastrisk sphincter.

Operationen av fundoplication utfördes först 1955 av tysk kirurg Rudolf Nissen. De första teknikerna hade många nackdelar. Under de senaste åren har den klassiska Nissen-operationen förändrats något, och flera dussintals modifikationer har föreslagits.

Kärnan i operationen av fundoplication

Gastroesofageal reflux (GERD) är en ganska vanlig patologi. Normalt passerar mat fritt genom matstrupen och in i magen, eftersom platsen för spridning av matstrupen i magen (nedre esophageal sphincter) under svälningsaktionen slappnar av. Efter att ha hoppat över delar av mat pressar sphincten hårt igen och tillåter inte att maginnehållet (mat blandat med magsaft) flyter tillbaka till matstrupen.

generellt fundoplicationsprogram

I GERD störs denna mekanism av olika skäl: medfödd svaghet i bindevävnaden, bråck i membranets esophageal öppning, ökat intra-abdominaltryck, avspänning av esofagusfinkternas muskler under påverkan av vissa ämnen och andra orsaker.

Sfinkteren fungerar inte som en ventil, det sura innehållet i magen kastas tillbaka i matstrupen, vilket orsakar många obehagliga symtom och komplikationer. Huvudsymptomet hos GERD är halsbränna.

En eventuell konservativ behandling av GERD är i de flesta fall ganska effektiv, som kan lindra symtomen under lång tid. Men det bör noteras nackdelarna med konservativ behandling:

  • Livsstilförändringar och droger som minskar produktionen av saltsyra kan bara eliminera symtomen, men påverkar inte själva återflödesmekanismen och kan inte hindra dess progression.
  • Syrtänkande läkemedel för GERD behövs länge, ibland för livet. Detta kan leda till utveckling av biverkningar, liksom betydande materialkostnader.
  • Behovet av ständiga restriktiva åtgärder leder till en minskning av livskvaliteten (en person måste begränsa sig i vissa produkter, sova ständigt i en viss position, inte böja sig över, bära inte täta kläder).
  • Dessutom, i omkring 20% ​​av fallen, kvarstår även överensstämmelse med alla dessa åtgärder ineffektiva.

Då uppstår frågan om operationen och eliminering av de anatomiska förutsättningarna för återflöde.

Oavsett orsaken till återflöde är kärnan i operationen av ett fundoplication skapandet av ett hinder för att återkastas i matstrupen. För att göra detta förstärks matstrupen sfinkteren med en speciell koppling bildad från väggarna i magen, själva magen sys till membranet och en expanderad membranöppning sutureras vid behov.

Transoral Fundoplication - Medicinsk Animation

Indikationer för fundoplication

Det finns inga tydliga kriterier och absoluta indikationer för kirurgisk behandling av GERD. Gastroenterologer insisterar mest på konservativ behandling, medan kirurger, som alltid, är mer engagerade i radikala metoder. Operationen erbjuds vanligtvis i följande fall:

  1. Bevarande av symtom på sjukdomen, trots tillräcklig långsiktig konservativ behandling.
  2. Återkommande erosiv esofagit.
  3. Den stora storleken på membranhernia, vilket leder till kompression av mediastinala organ.
  4. Anemi på grund av mikrobleger från erosion eller hernial sack.
  5. Barretts matstrupe (precancerous condition).
  6. Patientens brist på efterlevnad av långvarig medicinering eller intolerans mot protonpumpshämmare.

Undersökning före operation

Fundoplication är en planerad operation. Nödfall är nödvändigt i sällsynta fall av oesophageal bråckbrott.

Innan en operation förskrivs, bör en grundlig undersökning utföras. Det är nödvändigt att bekräfta att symtomen (halsbränna, klåda mat, dysfagi, obehag bakom bröstbenet) verkligen beror på återflöde och inte någon annan patologi.

Undersökningar som krävs för misstänkt esofageal reflux:

  • Fibroendoskopi av matstrupen och magen. Det här gör du:
    1. Bekräfta närvaron av esofagit.
    2. Urkopplingen av cardia.
    3. Se stricture eller dilatation av matstrupen.
    4. Utesluta en tumör
    5. Misstänker en bråck i matstrupen och beräknar grovt sin storlek.
  • Daglig pH-metri i matstrupen. Denna metod bekräftar återflödet av surt innehåll i matstrupen. Metoden är värdefull i fall där ingen endoskopisk patologi har identifierats och symtom på sjukdomen är närvarande.
  • Manomerie esophagus. Gör att du kan utesluta:
    1. Achalasia av cardia (brist på reflexavslappning av sphincten vid sväljning).
    2. Utvärdera esophageal peristalsis, vilket är viktigt för att välja arbetsmetod (fullständig eller ofullständig fondupplysning).
  • Röntgen i matstrupen och magen i en position med huvudänden sänkt. Genomförs med esophageal-phrenic brok för att klargöra dess placering och storlek.

När diagnosen av esofageal reflux bekräftas och samtycke till operationen erhålls, minst 10 dagar före operationen, är det nödvändigt att genomgå en standard preoperativ undersökning:

  1. Allmänna blod- och urintester.
  2. Biokemisk analys av blod.
  3. Blodmarkörer för kroniska infektioner (viral hepatit, HIV, syfilis).
  4. Blodtyp och Rh-faktor.
  5. Bestämning av koagulationshastigheter.
  6. Fluorografi.
  7. EKG.
  8. Undersökning av terapeuten och gynekologen för kvinnor.

Kontraindikationer till fundoplication

  • Akut infektiös och förvärring av kroniska sjukdomar.
  • Dekompenserat hjärt-, njur-, leversvikt.
  • Onkologiska sjukdomar.
  • Svår diabetes
  • Svårt tillstånd och avancerad ålder.

Det rekommenderas inte att utföra en sådan operation hos patienter med förkortad matstrupe, med en strimma av matstrupen, såväl som med nedsatt motilitet (svag peristaltik, fast vid manometri).

Om det inte finns kontraindikationer och alla undersökningar har utförts är operationens dag utsedd. Tre till fem dagar före operationen är fiberrika livsmedel, svartbröd, mjölk och bakverk uteslutna. Detta är nödvändigt för att minska gasbildningen under den postoperativa perioden. En lätt middag är tillåten före operationen, det är inte tillåtet att äta på morgonen av operationen.

Typ av fundoplication

Guldstandarden för antirefluxoperation är Nissen fundoplication. För närvarande finns det många modifieringar. Som regel använder varje kirurg hans favorit sätt. Det finns:

1. Öppna fondoplikation. Tillträde kan vara:

  • Torsakskärning görs längs det vänstra interkostala rummet. För närvarande används mycket sällan.
  • Abdominal. En övre median laparotomi utförs, leverens vänstra lager avlägsnas och nödvändiga manipuleringar utförs.

2. Laparoskopisk fondoplikation. En alltmer populär metod på grund av låg påverkan för kroppen.

Förutom olika typer av åtkomst skiljer sig fundoplicationer i volymen av manschetten som bildas runt matstrupen (360, 270, 180 grader), liksom i den mobiliserade delen av fundus i magen (fram, baksida).

vänster: öppen fondoplication, höger: laparoskopisk fondoplikation

De mest populära typerna av fundoplication är:

  • Full 360-graders bakre fondoplikation.
  • Anterior partiell 270-graders Belpsi fundoplication.
  • Tillbaka 270-graders tupe fundoplication.
  • 180-graders fundoplication på Douro.

Steg för öppen åtkomstverksamhet

Fundoplicationens verksamhet utförs under generell anestesi.

  • Ett snitt är gjord av den främre bukväggen i övre våningen i buken.
  • Lärarens vänstra lager flyttas till sidan.
  • Mobiliserat nedre segment av matstrupen och botten av magen.
  • En bukie sätts in i matstrupen för att bilda en given lumen.
  • Den främre eller bakre väggen på magebotten (beroende på den valda metoden) är lindad runt den nedre delen av matstrupen. Formade manschett längd upp till 2 cm.
  • Magen i magen sys med beslag på matstrupen väggen med oabsorberbara suturer.

Det här är stegen i klassisk fundoplication. Men andra kan läggas till dem. Så, i närvaro av en bråck i membranets esophageal öppning bringas det herniala utskjutandet ned i bukhålan och suturingen av den förstorade membranöppningen är stängd.

Vid ofullständig fundoplication slingrar magsväggarna runt matstrupen, men inte hela matrörets omkrets, men delvis. I detta fall sys inte väggarna i magen, men sys till esofagusens sidoväggar.

Laparoskopisk fondoplikation

För första gången föreslogs laparoskopisk fondoplikation 1991. Denna operation har återupplivat intresse för kirurgisk anti-refluxbehandling (innan detta var fondoplikation inte så populärt).

Kärnan i laparoskopisk fondoplikation är densamma: bildar en muff runt den nedre änden av matstrupen. Operationen utförs utan snitt, endast några (vanligtvis 4-5) punkteringar görs i bukväggen genom vilken laparoskopet och specialinstrumentet sätts in.

Fördelar med laparoskopisk fondoplikation:

  1. Lågt trauma.
  2. Smärre syndrom.
  3. Minskning av den postoperativa perioden.
  4. Snabb återhämtning. Enligt recensioner av patienter som har genomgått laparoskopisk fundoplication, nästa dag efter operationen, går alla symtom (halsbränna, klåda, dysfagi) bort.

Det är dock nödvändigt att notera några funktioner i laparoskopisk kirurgi, som kan hänföras till minuserna:

  • Laparoskopisk fundoplasty tar längre tid (i genomsnitt 30 minuter längre än öppen).
  • Efter laparoskopisk kirurgi är risken för tromboemboliska komplikationer högre.
  • Laparoskopisk fondoplication kräver specialutrustning, högkvalificerad kirurg, vilket något minskar tillgängligheten. Sådana transaktioner betalas vanligtvis.

Fundoplication av Nissen - videofunktioner

Postoperativ period

  1. På den första dagen efter operationen lämnas ett nasogastriskt rör i matstrupen, och infusionsvätska och saltlösning utförs. Vissa kliniker övar tidigt (efter 6 timmar) att dricka.
  2. Antibiotika ordineras för att förhindra infektion, smärtstillande medel.
  3. Nästa dag rekommenderas att gå upp, du kan dricka vätska.
  4. På den andra dagen utförs en röntgenkontraststudie av matstrupen i matstrupen och ventilens funktion.
  5. På tredje dagen är intag av flytande mat (vegetabilisk buljong) tillåten.
  6. Gradvis expanderar kosten, du kan ta renad, då mjuk mat i små portioner.
  7. Övergången till en vanlig diet sker inom 4 -6 veckor.

Eftersom en lösning med ett "envägs" pass är skapad vid tidpunkten för fundoplication, efter en sådan operation är patienten inte kapabel att kräka, och han kommer inte att ha en effektiv uttömning (luften som ackumuleras i magen kommer inte att kunna gå ut genom matstrupen). Patienterna är varna om detta i förväg.

Av denna anledning rekommenderas patienter som genomgår fondopköp inte att konsumera stora mängder kolsyrade drycker.

Eventuella komplikationer efter operationens fundoplication

Andelen återfall och komplikationer förblir ganska höga - upp till 20%.

Möjliga komplikationer under operation och tidig postoperativ period:

  • Blödning.
  • Pneumothorax.
  • Smittsamma komplikationer med utveckling av peritonit, mediastinit.
  • Trauma mot mjälten.
  • Perforering av magen eller matstrupen.
  • Obstruktion av matstrupen på grund av nedsatt teknik (för lång manschett).
  • Insolvens av stygn.

Alla dessa komplikationer kräver tidig reoperation.

Symptom på dysfagi (sväljningsstörning) på grund av postoperativt ödem är möjligt. Dessa symtom kan vara upp till 4 veckor och kräver ingen speciell behandling.

  1. Stricture (smalning av matstrupen) på grund av tillväxten av ärrvävnad.
  2. Slip av matstrupen från den formade manschetten, återflödesfall.
  3. Slipning av manschetten på magen kan leda till dysfagi och obstruktion.
  4. Bildandet av diafragmatisk bråck.
  5. Postoperativ bråck i den främre bukväggen.
  6. Dysfagi, flatulens.
  7. Atony i magen på grund av skador på gren av vagus nerv.
  8. Återfall av återflödes-esofagit.

Andelen postoperativa komplikationer och återfall beror huvudsakligen på operatörens kompetens. Därför är det önskvärt att utföra operationen i en tillförlitlig klinik med gott rykte från en kirurg med tillräcklig erfarenhet av att utföra sådana operationer.

Åtgärden är öppen tillgång möjlig gratis enligt MLA: s policy. Kostnaden för betald laparoskopisk fondoplication kommer att vara 50-100 tusen rubel.

Internet Ambulans Medical Portal

På bristerna hittade email [email protected]

statistik
Under dagen tillsattes 28 frågor, 49 svar skrevs, varav 1 var från 6 specialister på 1 konferens.

Sedan den 4 mars 2000 har 375 specialister skrivit 511 756 svar på 2 329 486 frågor.

Klagomål

  1. Gastrit53
  2. Reflyuks27
  3. Otryzhka22
  4. Pankreatit22
  5. Izzhoga19
  6. Yta 18
  7. Blodprov17
  8. Sliz17
  9. Yazva14
  10. Pischevod13
  11. Kardiya12
  12. Meteorizm12
  13. Pechen12
  14. Holetsistit12
  15. Ezofagit12
  16. Ponos12
  17. Förstoppning 11
  18. Skladki11
  19. Kolit11
  20. Privratnik10

Läkemedelsbedömning

  1. De nol15
  2. Omez14
  3. Trimedat13
  4. Dyuspatalin12
  5. Kreon11
  6. Omeprazol10
  7. Ursosan7
  8. Pankreatin7
  9. Enterol6
  10. Aktivt kol6
  11. Fosfalyugel6
  12. Nolpaza6
  13. Enterosgel5
  14. Makmiror5
  15. Meteospazmil5
  16. Klaritromitsin5
  17. Almagel5
  18. Almagel A5
  19. Enterosan4
  20. Lantsid4

gastroenterologist | 03.ru - medicinsk rådgivning online

svar

Irina, hej
Vänligen dela din bedömning av effektiviteten av fundoplication.
Hur mår du nu?

[email protected]
Vitaly Ovechkin

Hej, min kära medkänsla,
Vänligen dela din postoperativa erfarenhet FUNDOPLICATIONS.
Låt oss hålla ihop?
Jag kommer att försöka samla statistik till det maximala och sprida det för vårt gemensamma gott.

Laparoscopic fundoplication recensioner

Anischenko. V.V. affärsman. Han betalar för mottagningen, men han kommer inte prata, han kommer att skicka en diagnos till terapeuten. Allt i sin helhet, inklusive ph-metry. Också ett daghall kommer att ge råd!

Om du tar operationen kostar det nu runt 70-80 tusen. Därefter be om operationen enligt metoden för Tupe med en manschett på 270 grader. Metod Nissen, men distribuerad. men ger en hel del återfall. I allmänhet tänk hundra gånger, och läs recensionerna.. om efter driftstillståndet. Inte alla hjälper operationen, och problem kan läggas till!

Fundoplication av nissen

God dag till alla! Förmodligen bör du skriva allt i ordning. Jag heter Lyudmila och jag har en underbar familj! Min man och jag bor 10 år inofficiellt och 5 år som officiellt)) Min dotter heter Daryas son Zakhar. Min son är i september 5. Dotter är en halv vecka gammal, graviditet med Zakhar var lätt. Och hon blev född. Efter födseln lyckades hon inte lyckas. Men efter 4 år blev hon gravid 2 gånger. Graviditeten var svår. Stark toxicos. Gestos i sen tid. I all ultraljud var barnet okej.

Tjejer, hej! Lite mer än en månad sedan utförde de en operation mot återflöde (Nissen fundoplication). Operationen var framgångsrik, den postoperativa perioden är jämn. I början var allt väldigt bra, sonen började äntligen svälja bitarna, metall allt som inte naglades, tuggade någonting hela dagen, många nya känslor och smaker. då vi plockade upp rotoviruset, behandlade det som det borde, allt gick bort och nu den andra veckan av kräkningar, i bitar, för flytande mat. Han vägrar att äta alls, det verkar för mig, för att han själv är rädd för dessa kräkningar. Vi lever på pediashura. FGS gjorde allt.

Och idag vomited vi första gången efter operationen, Nissen fundoplication. Passerat 1 år och 2 månader. Verkligen något med en manschett. Endast för undersökning i december. Men Emil blev sjuk, det var en temperatur på 38,5. Förmodligen på grund av temperaturen. Men manchetten borde fortfarande hålla.

God dag till alla! Förmodligen bör du skriva allt i ordning. Jag heter Lyudmila och jag har en underbar familj! Min man och jag bor 10 år inofficiellt och 5 år som officiellt)) Min dotter heter Daryas son Zakhar. Min son är i september 5. Dotter är en halv vecka gammal, graviditet med Zakhar var lätt. Och hon blev född för att bli gravid. Men det fungerade inte. Och nu, efter 4 år blev hon gravid 2 gånger. Graviditeten var hård. Stark toxicos. Gestos i sen tid. I alla ultraljud var barnet bra. Efter den första.

Vi ligger i vårt institut för gastroentologi. Jag fick ett utdrag igår. Så, vad vi har efter vår doktors slut: Klinisk diagnos: tillstånd efter kirurgiska behandlingar för medfödd falsk vänstersidig membranbråck (03/25/10), laproskopisk Nissen fundoplication (15 mars 11), laproskopisk plastreparation av defekten i vänster membrankupol (08.29.12 ). Kompenserad förminskning av bukspyttkärlet. (Det vi kallades achlacia i Moskvas sjukhus) Distal esophagitis. (Distal esofagit (akut eller kronisk) är en inflammatorisk process i matstrupen, eller snarare dess distala del.) Spridning av magslemhinnan i matstrupen. (Prolapses och invaginationer. Ofta.

Det var en idé att visa våra ärr. Alla läkare som har sett, säger de det supervärda gjort.

fundoplication

Fundoplication är ett ingrepp som används för radikal behandling av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), som åtföljs av upprepning (snabb rörelse i motsatt riktning) av en del av innehållet i magen i matstrupen. Operationen innebär att sfinkteren stärks mellan dessa organ på grund av "avsmalningen" av den distala (nedre) matstrupen med magen i magen.

Kirurger "Bästa kliniker" genomför fundoplication med de senaste medicinska framstegen. Det optimala valet är minimalt invasiv laparoskopisk kirurgi, vilket gör att du kan eliminera problemet utan onödiga snitt och med minimal risk för patientens hälsa.

Finns i kliniker:

lager

Indikationer för kirurgi

Det första beskrivna behandlingsalternativet för GERD föreslogs av doktor Nissen. Operationen innebar stora snitt, vilket var mycket obekväma och traumatiska för patienten. Dessutom uppnåddes relativt tillfredsställande terapeutiska resultat med hjälp av konservativ behandling, men de botade inte fullständigt sjukdomen.

Modern laparoskopisk kirurgi, utförd av erfarna kirurger "Bästa kliniker", är en förbättrad version av den traditionella Nissen-fondoplikationen. På grund av avsaknaden av omfattande nedskärningar väljer idag allt oftare detta alternativ av operationen.

Indikationer för kirurgi:

ineffektiviteten av adekvat konservativ behandling;

ständigt upprepade återfall av ulcerös lesioner i matstrupen;

klämma på de organ som ligger i mediastinum, vilket är förknippat med den stora storleken av den membranhernia;

ihållande mindre blödning från eroderad matstrupe, vilket leder till anemisering av kroppen;

Barretts matstrupe (föregångare till cancer).

En annan indikation är att patienten är ovillig att ta långvariga läkemedel som syftar till att eliminera halsbränna och andra obehagliga manifestationer av sjukdomen. Operationen av fundoplication i detta fall är ett radikalt behandlingsalternativ.

Fördelar med fundoplication i "Best Clinic"

Operationen utförs

narkosläkare

utrustning

Endoskopisk häftapparat för implantering av anastomoser, korsning av ihåliga organ med samtidig stängning av lumen av båda stubbarna och / eller avlägsnande av organ.

Tillförlitligheten och säkerheten hos enheterna ENDO GIA visar lång erfarenhet av användning, utmärkta kliniska resultat och en minskning av antalet komplikationer.

Narkotiska och andningsapparaten Draeger Primus är en oumbärlig assistent till anestesiologen, som gör det möjligt för läkare att koncentrera sig på operationen. Många driftsätt sörjer för effektiv användning av enheten i vilken klinisk bild som helst.

video

fotografier

Recensioner av våra patienter

Instagram recensioner om oss

Mer om operationen

Förbereda och genomföra fondoplikation

Fundoplication - Planerat ingripande. Före operationen undersöks patienten fullständigt hos Best Clinics för att få tillförlitlig information om tillståndet i organens matsmältningsorgan och hela organismen.

Diagnostiska procedurer utförda:

fibrogastroduodenodoskopi - en teknik som används för att visuellt bedöma slemhinnan i magen och matstrupen;

Esofagens pH - ett förfarande för att bedöma graden av återflöde av surt innehåll i magen uppåt

Röntgenundersökning av matstrupen och magen.

Förutom dessa procedurer, omedelbart före operationen, måste patienten genomgå ett diagnostiskt minimum som innefattar ett fullständigt blod- och urintest, blodbiokemisk undersökning, koagulogram, EGC, fluorografi, test för infektioner (HIV, hepatit), samråd med närstående yrkesverksamma.

Laparoskopisk fondoplikation utförs på en tom mage under generell anestesi. 12 timmar före ingreppet är livsmedelsförbrukningen utesluten. I den främre bukväggen gör doktorn flera små punkteringar, genom vilka han sätter in specialverktyg i kaviteten. Under kontroll av en videokamera omsluter kirurgen den undre delen av matstrupen med magen i magen, som bildar en slags koppling som hjälper till att förhindra ytterligare gjutning av innehållet. Efter operationen avlägsnas instrumenten och såren sutureras.

rehabilitering

Under de första 24 timmarna efter slutförandet av fundoplicationen förblir patienten i matstrupen ett nasogastriskt rör för att leverera vätskor och saltlösningar. Redan på andra dagen får patienten stå upp och dricka vatten. En förutsättning är utnämningen av antibakteriella läkemedel för förebyggande av infektiösa komplikationer.

De flesta patienter rapporterar eliminering av obehagliga symtom (halsbränna) omedelbart efter ingreppet. Det bör dock noteras att patienter efter funktionoplikation inte kan kräkas och traditionella böjningar, vilka de kommer att informeras om före operationen.

Flytande mat kan konsumeras inom 72 timmar efter ingreppet.

Återgå till den vanliga kosten sker gradvis. Vid slutet av den 6: e veckan kan patienten äta på samma sätt som före operationen.

Eventuella kontraindikationer och begränsningar

En fundoplicationsoperation kan inte alltid utföras.

akut infektionsprocess i kroppen;

hjärta, njure eller leversvikt i dekompensationssteget;

dekompenserad form av diabetes;

allvarligt allvarligt tillstånd hos patienten eller den avancerade åldern.

Kirurger "Bästa kliniker" undersöker noggrant varje patient för att utesluta dessa kontraindikationer. Om det är omöjligt att utföra en modifierad laparoskopisk Nissen fundoplication, väljer läkare den optimala alternativa behandlingen för GERD.

Tips och rekommendationer från kirurgen

Läkare "Bästa kliniken" rekommenderar att du söker hjälp om det finns karakteristiska symptom på GERD. Kirurgisk ingrepp är bara ett av alternativen för att stabilisera staten. Efter slutförandet av fondoplikationen rekommenderas tillsats av kolsyrade drycker. Det finns en ackumulering av gas i magen, vilket framkallar en känsla av tyngd.

Behandling av esofagusbråck

Huvud tecknen på ett utvecklande problem med återflödessjukdom eller bråck i matningsöppningen i membranet är magbesvär, värk, långvarig smärta, pressande smärta, överkänslighet under plötsliga rörelser, såväl som halsbränna. Alla dessa fenomen kan vara drabbade av gastroesofageal reflux. Oftast är problemet med bråck i matstrupen (refluxsjukdom) utsatt av personer i åldrarna 40 till 60 år. I större utsträckning uppstår problemet hos kvinnor. Idag har Vitryssland framgångsrikt infört de mest avancerade teknikerna vid bröstkirurgi, i synnerhet kirurgisk behandling av matstrupen i olika grad av svårighetsgrad, under kontroll av datorteknik.

Toupet endoskopisk fondoplikation

En känsla av Tupé-fundoplicationen är bildandet av en symmetrisk manschett från de främre och bakre väggarna i magen fundus. Denna manschett utvecklas 270 grader och lämnar den högra främre ytan fri (lokalisering av vänster vagusnerv). För att bilda rätt längd manschett (4 cm i storlek) appliceras vanligtvis 3-4 sömmar. Bilateral laparoskopisk Tupé fundoplication indikeras för patienter med en tillräckligt stor fundus och brist på förkortning av gastro-miltbandet.

Endoskopisk Douro Fundoplication (Dore)

Med anvisningar för att hålla en fondoplication längs Douro, läggs den främre väggen av fundus i magen framför buken matstrupen. Sedan är framväggen fixerad till höger vägg. Samtidigt fångas det esofagala diaphragmatiska ligamentet nödvändigtvis i första suturen. Båda förfarandena utförs under kontroll av datorutrustning (laparoskopisk metod). Denna minimalt invasiva teknik kan signifikant minska blodförlusten under operationen, samt minska patientens rehabiliteringsperiod avsevärt - från 10 till 3-4 dagar.

Efter fundoplication

Efter genomförandet av fondoplikationen med laparoskopisk metod behöver man inte lämna sonden i den postoperativa perioden. Patienten kan dricka vatten på kvällen. Den intravenösa kateten förblir till nästa morgon efter operationen. För att bekräfta den korrekta positionen för den installerade refluxventilen, på den andra dagen efter operationen, utförs en glittskontraststudie (sond). Patienten släpps ut från sjukhuset i 3-4 dagar. Under flera veckor (tidig postoperativ period) krävs en diet för att förhindra matirritation i distala matstrupen.

Behandling av hiatal bråck, GERD (för patienter från Ukraina och Ryska federationen)

1. Konsultation av chefen för avdelningen för thoraxkirurgi 2. Laboratorieprov 3. Röntgen av lungorna i två projicer, tomografi 4. Fibrogastroduodenoskopi med biopsi 5. Polypositundersökning av matstrupen med kontrast 6. Bestämning av andningsfunktionen 7. Beräknad tomografi utan kontrast och med bolusförstärkning 8. Elektrokardiografi 9. Undersökning av gynekolog 10. Ultraljud av levern, mjälte, pankreas, njurar, binjurar 11. Ultraljud av matstrupen 12. Upprepad samråd med en thoraxkirurg med takt ki Denna förberedande behandling komplex undersökning tar 1-2 dagar. Patienten är i klinikens sjukhus, i en bekväm enkel- eller dubbelkammare. 13. Laparoskopisk fundoplication, Tupe, Douro-krurografi. 14. Rehabiliteringsperiod. Patienterna släpps ut 2 eller 3 dagar efter operationen.

GERB. Fundoplication av Nissen.

Publicerad: 09-12-2009 14:48 Patienter anser mig vara 7 månader gammal. Under denna tid gjorde jag FGTS tre gånger. Diagnosera GERD. Fel i kardinalmassan. Alkalisk reflux gastritis. I munnen kommer bitterhet att ersättas av brinnande av tungan. Permanent och beror inte på kroppens position. Tabletter hjälper inte. (Prokinetik också). Gjorde övre tarmar (esofagus och mage) med barium. Bråck i matstrupen kunde inte hittas. Men återflöde och gjutning avslöjade också.
Är det möjligt att i detta fall producera kirurgisk behandling (Fundoplication by Nissen)? Vad mer kan jag rekommendera?

  • Det aktuella värdet är 4,01 / 5
Betyg: 4.0 / 5 (510)

! Meddelande från forumets officiella konsult
Publicerad: 09-12-2009 21:58 Alkalisk återflöde - finns det problem med gallvägarna?
Fundoplication kan göras, men du måste först ta reda på orsaken till alkalisk återflöde.

Publicerad: 10-12-2009 13:44 Tack för svaret!
Det finns ett problem med de bilious sätten.
Hade duodenal intubation.
Det diagnostiserades med gallblåsans dyskinesi
hypomotor typ. Gallsegment kom ut mycket.
Rätt hypokondrium störde aldrig mig!

Giardia i gallblåsan finns inte.
Skal i en gång Ursosan kände en liten förbättring.
Övergivna avföring för förekomst av lamlia i Calais Giardia upptäckte.
FGD visar alltid närvaron av gall i magen.
Lyssnar på alla avdelningar. Berätta för mig vilken behandlingsstrategi som ska tas!
Fundoplication är en operation på övre delen (mellan matstrupen och magen)
Grå blåmärken kommer fortfarande att förekomma från 12: e tarmarna i magen efter operationen?

  • Det aktuella värdet är 4,01 / 5
Betyg: 4.0 / 5 (510)

! Meddelande från forumets officiella konsult
Publicerad: 11-12-2009 00:57 Ja, gallreflukt kommer att förbli. Giardia är säkert bra, men hitta en gastroenterolog som kan hjälpa dig att hantera dyskinesi. Då kommer alkalisk återflöde att passera.

Publicerad: 11-12-2009 09:57 Tack så mycket för rekommendationerna! Är det möjligt att bota dyskinesi? Jag har aldrig haft halsbränna. Bara bitterhet och brinnande tunga, oavsett kroppsställning. Prokinetiken hjälpte inte (motilium, den som ringer, ganaton) och det var ingen mening från omez heller. Och misslyckandet av cardia var förmodligen alltid med mig. Kommer Nissen-operationen bara att eliminera mageinnehållet som går ner i matstrupen? Kommer det att finnas någon gall från 12: e tarmarna i magen? Dyskinesi behandlas terapeutiskt? Rätt hypokondrium störde aldrig! Gjorde ultraljud av gallblåsan. Gallblåsan med kinks i ismusen innehåller flingor. Konturerna är tydliga. Frågan är vad man ska göra?
Kirurgi eller behandling av dyskinesi?

[Detta meddelande har redigerats 2009-12-11 15:34 av användaren / moderatorn pinokio-rusl]

  • Det aktuella värdet är 4,01 / 5
Betyg: 4.0 / 5 (510)

! Meddelande från forumets officiella konsult
Publicerad: 11-12-2009 22:17 Jag upprepar - gallreflux i magen kommer att förbli. I detta avseende är en stor sannolikhet för bevarande och bitterhet i munnen. Behandla dyskinesi, i de flesta fall kan du terapeutiskt hjälpa.